Hyppää sisältöön

Matti Mattsson paransi hurjasti SE-aikaa – "Aivan uskomaton veto!"

Matti Mattssonin SE-aika oli Helsinki Swim Meet -kisojen avauspäivän huippuhetki.

Matti Mattsson tuuletti Suomen ennätystään Helsingissä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Matti Mattsson paransi lähellä puolella sekunnilla 200 metrin rintauinnin Suomen ennätystä Helsinki Swim Meet -kisojen avauspäivänä. Mattsson kauhoi voittoon ajalla 2.08,51 ja alitti 44 sadasosalla aiemman SE-aikansa.

Mattssonin edellinen ennätys syntyi liki kahdeksan vuotta sitten Barcelonan MM-kisoissa, joissa porilainen juhli MM-pronssia.

Tokion olympialaisiin jo valittu Mattsson voitti Helsingin kisan 1,84 sekunnin erolla Saksan MM-kultamitalistiin Marco Kochiin.

Uusi ennätysaika on lähes kaksi sekuntia parempi kuin Tokion kisojen A-raja.

– Aivan uskomaton veto! Iso apina putosi selästäni, kun edellisestä ennätyksestä oli kulunut jo kahdeksan vuotta. Meni aivan äärettömän hyvin, tästä on hyvä jatkaa kohti kesää, Mattsson hehkutti Yle Urheilulle.

– Olen pystynyt parantamaan vauhtikestävyyttäni. Olemme koonneet pienistä palasista tätä isoa palapeliä, on tehty oikeita asioita, Mattsson iloitsi.

Liukkonen lähestyy Tokion A-rajaa

Ari-Pekka Liukkonen oli lupaavassa vauhdissa 100 metrin vapaauinnissa. Liukkosen loppuaika painui B-finaalissa 1.00,13:een, mutta olennaisinta oli, että ensimmäiset 50 metriä kulkivat mainioon aikaan 22,10.

Liukkosen aika uupui vain yhdeksän sadasosaa Tokion olympialaisten A-rajasta. Liukkonen päätti testata 50 metrin nopeuttaan, koska kisastartit ovat jääneet koronapandemian takia todella vähiin.

Uimarien kevään tärkein tapahtuma ovat toukokuun EM-kilpailut Budapestissa.

– Uskon, että olympiaraja alittuu EM-kisoissa, mutta ei ole mahdotonta, että raja menisi jo täällä perjantaina. Pitää vain palautua tästä päivästä hyvin, niin kaikki on täälläkin mahdollista, Liukkonen arvioi.

Liukkonen myönsi, että kisarutiinin puute vaivaa, kun kilpailuja on ollut todella niukasti.

– Lisäksi minulla meni jo aiemmin kaksi-kolme vuotta selkävaivojen kanssa. Nyt on saatava palikat paikoilleen, Liukkonen mietti.

Päivitetty kello 19.55: Matti Mattssonin SE-aika täydennetty uutiseen.

Päivitetty kello 20.30: SE-uimarin kommentit täydennetty.

Lue myös: