Suora

  • Uimahyppyjen EM

Barcelona Superliigasta: "Olisi ollut historiallinen erhe kieltäytyä"

Jalkapallon Euroopan Superliiga on kuohuttanut tunteita ja herättänyt kovaa vastustusta.

jalkapallo
Lionel Messi ja Joan Laporta kuvassa
Lionel Messi ja Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta. David S. Bustamante / Getty Images

Espanjan jalkapallojätteihin lukeutuva Barcelona ilmoitti torstaina, että jos mahdollisuus liittyä Euroopan Superliigaan olisi jätetty käyttämättä, se olisi "ollut historiallinen erhe". Barca on yhä mukana hankkeessa, joka kuohutti jalkapallomaailmaa ja romahti sen jälkeen saatuaan armotonta vastustusta.

Anteeksipyytelemättömässä tiedotteessaan Barcelona kertoi myös, että se tekee "tarkan analyysin" Superliigasta ennen kuin asettaa liigapäätöksensä seuran jäsenistön äänestykselle. Valioliigaseurojen poistumisen myötä tiistaina kuihtuneessa Superliigassa ovat vielä virallisesti kiinni Barca, Real Madrid ja Juventus.

– Olisi ollut historiallinen erhe kieltäytyä mahdollisuudesta olla osana tätä projektia yhtenä sen perustajajäsenistä. Barcelona varaa oikeuden jättää näin tärkeä päätös jäsenistön hyväksyttäväksi, kun ensin on tehty tarpeellinen tutkimus, seura tiedotti.

Aiemmin Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta kuvaili Superliigaa "välttämättömyydeksi". Barcalla on yli miljardin euron edestä velkaa, ja hyvinkin tuottoisaksi arvioitu uusi liiga varmasti viehätti seurassa.

Lue myös:

Real Madridin puheenjohtaja: "Superliigaa ei ole haudattu, se on valmiustilassa"

Atletico Madrid, Inter ja AC Milan tekivät seuraa englantilaisjoukkueille, vetäytyivät Superliigasta

BBC: Chelsea ja Manchester City vetäytymässä Superliigasta

Raivostuneet Liverpoolin fanit polttivat oman seuransa pelipaitoja – Superliiga vei huomion Valioliigan ottelulta, pelaajatkin kritisoivat: "Olemme shokissa"

Mikä ihmeen Superliiga? Nämä asiat kohusuunnitelmasta tiedetään – englantilaislegenda raivostui ja vaatii radikaalia rangaistusta Manchester Unitedille ja muille seuroille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat