Hyppää sisältöön

Suomalaiset uivat suurella joukolla A-finaaleihin

Helsinki Swim Meet -kisat ovat kansainväliset.

Fanny Teijonsalo ui illan A-finaalissa. Kuva: Lehtikuva / Ville Vuorinen

Suomen Fanny Teijonsalo ja Olivia Weuro selvisivät naisten 100 metrin vapaauinnin A-finaaliin Helsingissä uitavassa kansainvälisessä kilpailussa. Teijonsalo hävisi kaksi sekuntia erävoittaja Michelle Colemanille. Ruotsalaisen aika oli 54,95. Weuro oli neljäs.

Teijonsalo oli toinen myös 100 metrin selkäuinnin alkuerässä ja hävisi suomalaiskärki Mimosa Jallow'lle sekunnin. Kärkikaksikon lisäksi suomalaisista myös Mia Pentti (4:s) nappasi A-finaalipaikan.

Jallow oli nopein myös 50 metrin perhosuinnissa ja kukisti jopa unkarilaistähti Katinka Hosszun. Myös Susanne Hirvonen ja Veera Kivirinta etenivät A-finaaliin.

Perjantaiaamun eristä selvisi suuri joukko muitakin suomalaisia illan finaaleihin.

Miesten 200 metrin vapaauinnissa Ronny Brännkärr ja Lassi Haimi olivat toinen ja neljäs. Suomalaiskaksikko eteni finaaliin unkarilaisten hallitsemasta alkuerästä. Balazs Hollo oli nopein ajalla 1.52,96. Brännkärr oli 0,39 sekuntia hitaampi.

Brännkärr oli nopein 50 metrin selkäuinnissa, missä myös Niko Mäkelä ja Jami Ihalainen pääsivät A-finaaliin.

Hulkon johdolla A-finaaliin

Naisten 50 metrin rintauinti oli suomalaisten tahdittama lähtö, jonka neljä parasta Ida Hulkko, Veera Kivirinta, Anniina Murto ja Jenna Laukkanen ottivat paikat illan A-finaalista.

Miesten 100 metrin perhosuinnissa Tuomas Kiviluoma, Anton Herrala ja Niko Mäkelä etenivät A-finaaliin. Kiviluoma oli erän nopein, Herrala oli toinen ja Mäkelä neljäs.

Matti Mattsson oli nopein kotimainen miesten 100 metrin rintauinnissa, kun hän oli alkuerän toinen ajalla 1.01,24. Hän jäi 0,67 sekuntia maaliskuussa uimastaan SE-ajasta. Mattssonin lisäksi suomalaisista myös Erik Nurmi (4:s) nappasi A-finaalipaikan.

Miesten 200 metrin sekauinnissa Jesper Lietzen ja Teemu Vuorela kauhoivat eräsijat kolme ja neljä. Ne riittivät A-finaaliin.

Lue myös:

Matti Mattsson paransi hurjasti SE-aikaa – "Aivan uskomaton veto!"