Hyppää sisältöön

Kaksi EM-kaupunkia menetti kisäisännyyden – osa Dublinin peleistä Pietariin

Jalkapallon miesten EM-kisojen pelipaikkoja on vaihdettu. 

Dublin menetti kisaisännyytensä, koska sen stadionille ei voitu ottaa katsojia. Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on perjantain kokouksessaan (siirryt toiseen palveluun) siirtänyt Bilbaon ja Dublinin pelit muualle. Bilbaon ohjelmassa olleet neljä peliä pelataan kuitenkin Espanjassa, sillä ne siirretään pelattavaksi Sevillaan.

Sen sijaan osa Dublinin peleistä pelataan Pietarissa ja osa Lontoossa. Pietarissa pelataan kolme Dublinin lohko-ottelua ja Lontoon Wembley isännöi Dublinin jatkopelejä. Wembleyllä pelataan myös EM-kisojen välierät ja loppuottelu.

Bilbao ja Dublin menettivät kisaisännyytensä, koska ne eivät voineet taata, että otteluihin voitaisiin päästää yleisöä. Myös Münchenin kisaisännyys oli vaakalaudalla, mutta sen ottelut on nyt varmistettu. Münchenin stadionille voidaan ottaa ainakin 14 500 katsojaa.

Sevilla kuuluu Andalusian itsehallintoalueeseen, joka on varmistanut, että se hyväksyy stadioneiden kapasiteetista käyttöön 30 prosenttia. Pietarissa pelataan Dublinin pelien lisäksi myös kolme B-lohkon ottelua sekä puolivälieräottelu. Kaksi B-lohkon peleistä ovat Suomen otteluita.

Lue myös:

.
.