Suora

  • Elävä arkisto esittää

15-vuotias Maisa Kuusikko voimisteli 13:nneksi EM-neliottelussa – "Ihan mahtava fiilis"

Euroopan mestaruuden voitti venäläinen Viktoria Listunova.

voimistelu
Viktoria Listunova
Viktoria Listunova voitti neliottelun Euroopan mestaruuden.AFP / Lehtikuva

Tampereen Voimistelijoiden Maisa Kuusikko, 15, voimisteli hienosti 13:nneksi telinevoimistelun EM-kisojen neliottelussa Sveitsin Baselissa pistein 51,266.

Karsinnassa Kuusikko oli 18:s, joten hän nousi viiden sijan verran loppukilpailussa. Kuusikko onnistui perjantaina myös parantamaan pisteitään sekä hypyssä, permannolla että puomilla karsintapisteistään. Nojapuilla tamperelainen ei enää yltänyt karsinnoissa tulleeseen uuteen ennätykseensä (13,566).

– Ihan mahtava fiilis! Oli kiva kisata, ja kaikki meni aivan superhyvin, Kuusikko sanoi tiedotteessa.

Oulun Pyrinnön Ada Hautalan, 17, sijoitus oli 21:s tuloksella 47,832.

– Tänään ei ollut ihan minun päiväni. Harkkahallissa meni paljon paremmin kuin kisa-areenalla, mutta olen kuitenkin tyytyväinen hyppyyni. Kisassa oli aika paljon uusia juttuja, jotka vähän jännittivät eivätkä menneet niin hyvin tänään, Hautala summasi finaaliaan.

Ennen Kuusikkoa ja Hautalaa edellinen suomalainen neliottelun EM-finalisti oli Annukka Almenoksa, joka sijoittui vuoden 2002 kilpailuissa EM-neliottelun 17:nneksi.

Neliottelun Euroopan mestariksi voimisteli Venäjän Viktoria Listunova, joka keräsi finaalissa pisteet 56,731. Kuusikon ikäinen voimistelija on neliottelun hallitseva nuorten maailmanmestari ja Venäjän mestari. Venäläisten kaksoisvoiton varmisti karsinnan voittaja Angelina Melnikova pisteillään 55,432. EM-pronssin vei Ison-Britannian Jessica Gadirova pistein 55,10.

Koski 16:s kuusiottelun EM-finaalissa

Kuusiottelija Elias Koski päätti perjantai-iltana suomalaisten kisataipaleen telinevoimistelun EM-kilpailuissa Sveitsissä.

Koski voimisteli miesten kuusiottelun finaalissa 16:nneksi yhteispisteillään 78,465. Torstai-illan karsintakilpailussa Koski teki otteluennätyksensä 80,031,

– Ei ollut niin kevyt päivä kuin eilen, ja torstai selkeästi painoi. Hyvin sain kuitenkin taas tehtyä melkein kaikki telineet.

Kuusiottelun EM-kulta meni Venäjän Nikita Nagornille tuloksella 88,032. Viikonlopun telinefinaaleista suomalaiset karsiutuivat.

Juttuun lisätty klo 22.30 Elias Kosken 16. sija

Lue myös:

Elias Koski voimisteli ennätyksellään kuusiottelun EM-finaaliin

Kuusikko ja Hautala voimistelivat neliottelun EM-finaaliin – ensimmäiset suomalaisfinalistit 19 vuoteen

Lähteet: Voimisteluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat