Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Keskisuomalainen: Hirvosen valmennuskuviot selvillä – tuttu kaksikko jatkaa

Eero Hirvosen valmentaja Petter Kukkonen väläytti radikaalia ratkaisua Oberstdorfin MM-kisojen päätteeksi. Kukkonen koki, että häneltä on eväät syöty valmentajana.

yhdistetty hiihto
Eero Hirvonen
Eero Hirvonen ei ole parina viime kautena yltänyt parhaimpaansa kansainvälisissä kisoissa.Tomi Hänninen

Eero Hirvonen ei ole parin viime vuoden aikana pystynyt täysin vastaamaan yhdistetyn kansainvälisen huipun vauhtiin. Hänen henkilökohtainen valmentajansa Petter Kukkonen kertoikin Oberstdorfin MM-kisojen päätteeksi Yle Urheilun haastattelussa, että hän harkitsee luopuvansa Hirvosen valmentamisesta.

Kaksikko on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2010 lähtien. Keskisuomalaisen haastattelussa (siirryt toiseen palveluun)Eero Hirvonen kertoo, että yhteistyö jatkuu myös tästä eteenpän.

– Yhdessä jatketaan. Menestymiseen tarvittavat jutut ovat olemassa ja ne pitää vain löytää. Me ollaan Peden kanssa tehty jo niin pitkään yhteistyötä, että jos me ei sitä löydetä, niin ei sitä löydä kukaan muukaan, Hirvonen kertoi Keskisuomalaiselle.

Kukkonen toimii myös Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentajana. Maajoukkueen mäkivalmentaja Falko Krismayer jatkaa myös Hirvosen valmennuksen apuna.

Hirvosen viime talven parhaat sijoitukset tulivat joukkuekisoista, sillä hän saavutti Ilkka Herolan kanssa kolmannen sijan Val di Fiemmen maailmancupin parikilpailussa. MM-kisoissa hän sijoittui molemmissa joukkuekilpailuissa viidenneksi. Henkilökohtaisissa kilpailuissa Hirvosen paras sijoitus oli Rukan kahdeksas sija.

Hirvosen kautta haittasi rannevaivat, jotka johtivat peukalon ojentajajänteen katkeamiseen. Jyväskyläläisen käsi leikattiin noin pari viikkoa sitten. Hirvonen kertoi Keskisuomalaisen haastattelussa uskovansa, että hän pääsee hyvään kuntoon nopeasti ja tavoittelevansa tulevana kautena Pekingin olympialaisissa mitalia.

– Mitali on tavoitteena, mutta en minä sitä joka päivä mieti, kun harjoittelemaan lähden. Nautin tästä hommasta, mutta on sitten hyvä olla myös se tavoite siellä, Hirvonen sanoi Keskisuomalaiselle.

Lue myös:

Eero Hirvosen rannevaivat johtivat peukalon ojentajajänteen katkeamiseen

Petter Kukkosen tuskainen ilmoitus haastattelussa yllätti Eero Hirvosen – yhdistetyn kärkinimen valmennuskuvio auki: "Onko sellaista ihmistä, joka tämän paremmin tekee?"

Petter Kukkonen harkitsee luopuvansa Eero Hirvosen valmentamisesta: "Miten hänet saa valmennettua niin pihalle, ettei pärjää?"

Yhdistetyn valmennustiimi hajoamassa täysin Pekingin jälkeen? Krismayr on jo kosiskellut uutta henkilöä tilalleen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat