Hyppää sisältöön

Vilpas voiton päässä seuran ensimmäisestä korismestaruudesta – Koiviston heittopeli liikaa Kauhajoelle

Salon Vilpas kaatoi miesten Korisliigan neljännessä finaaliottelussa Kauhajoen Karhu Basketin 92-81 (49-39).

Mikko Koivisto Kuva: Tomi Hänninen

Vilpas johtaa loppuottelusarjaa voitoin 3-1 ja on enää yhden kiinnityksen päässä mestaruudesta.

Kotijoukkue Vilpas oli ihan ottelun alkuhetkiä lukuun ottamatta koko ajan pelin päällä hyvällä hyökkäyspelaamisella ja pääsi puoliaikatauolle kymmenen pisteen karkumatkalle. Myles Stephens oli pitkään pitelemätön Kauhajoelle, kokosi kaikkiaan 20 pistettä ja ensimmäiseen 20 minuuttiin tehot 15/5 (heitot 6/9).

Mikko Koivisto oli Vilppaan etevin korintehtailija ja rankaisi Kauhajokea kolmosheitoilla aina, kun vieraat saivat pienenkin otteen pelistä. Kun Vilpas oli pyyhältänyt kolmannen erän lopulla jo 18 pisteen johtoon (75–57), oli Koivisto pussittanut 25 pistettä (kolmoset 7/11).

Uransa finaaleihin päättävä, takamieskonkari Teemu Rannikko jäi pisteissä neljään mutta jakoi ottelussa mukavat kahdeksan syöttöä voittajille.

Kauhajoki kävi parhaimmillaan viiden pisteen päässä, tilanteessa 84-79 vajaa pari minuuttia ennen loppua, mutta puhti ei riittänyt enempään. Kauhajoen Anthony Hilliard teki 20 pistettä hyvällä tarkkuudella (kolmoset 6/7) ja Bojan Sarcevic kokosi saldon 14/2/9s.

– Ilmiselvästi epäonnistuimme kolmen pisteen viivan suojaamisessa, ja Koivisto onnistui pääsemään vapaaksi. Meidän täytyy vain pelata puolustusta samalla tasolla kuin edellisessä ottelussa. Silloin pärjäämme vallan hyvin, korosti häviäjille 12 pistettä tehnyt Collin Malcolm Ruudun haastattelussa.

Vilppaalla on ensimmäinen mahdollisuus saavuttaa historiallinen korismestaruus sunnuntaina, kun se vierailee viidennessä finaalissa Kauhajoella. Ottelu alkaa klo 18.

.
.