Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Peltola siivitti Tapparan välieriin, Björninen venytti TPS-sarjan viidenteen koitokseen

Jääkiekkoliigan perjantain puolivälierissä nähtiin kahden loistavan kapteenin esiinmarssi.

urheilu
hannes Björninen
Tomi Natri / AOP

Tappara ylsi jääkiekkoliigassa neljän parhaan joukkoon, kun se kukisti vieraskaukalossa KalPan 3–2 ja vei puolivälieräsarjan otteluvoitoin 3-1.

Lasse Lappalainen vei KalPan toisen erän alussa ylivoimalla johtoon. Iloa johtomaalista kesti vain 37 sekuntia, kun Tapparan Petteri Puhakka luisteli tekemään 2–2.

Jukka Peltola oli tamperelaisten sankari, sillä Tappara-kapteeni teki voittomaalin kolmansissa erissä niin torstaina kuin perjantainakin Kuopiossa.

– Alussa oli ehkä hetken ajan hurlumei-peliä, mutta kokonaisuudessaan hyvä matsi, kun kaverikin oli ihan huipputasolla. Jaksettiin uskoa, että se oma tekeminen tuo sen tarvittavan tuloksen, Peltola totesi Puheen lähetyksessä.

– Kapteenin rooli korostuu pudotuspeleissä, ja hän on ollut meille tärkeä pelaaja, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola suitsutti STT:lle.

Hurjasti taistellut KalPa asetti puolivälieräsarjassa riman todella korkealle. Sen pani merkille myös Tappara-luotsi. Mikään ei tullut ilmaiseksi.

– Ihan äärirajoille jouduttiin venymään tässä sarjassa. KalPa on äärimmäisen urheilullinen ja liikkuva joukkue, joka kamppailee kovasti, Tapola kehaisi.

TPS romahti toisessa erässä

Toisessa puolivälieräparissa Pelicans tasoitti TPS:ää vastaan 5–3-kotivoitollaan tilanteen 2-2:een.

Pelicans tyrmäsi TPS:n toisen erän alussa, kun lahtelaismiehistö latoi alle kolmen minuutin sisällä kolme maalia ja kipusi 0-1-tappiolta 3-1-johtoon.

– Ei toiseen erään juuri mitään muuttunut. Teimme vain sitä työtä, jota on tehty koko kausi, ja saimme onnistumisia, sanoi Pelicans-luotsi Tommi Niemelä.

Kotijoukkueen kapellimestarina hääri kapteeni, hattutempun koonnut Hannes Björninen, joka iski Pelicansin kaksi ensimmäistä maalia 36 sekunnin välein.

– Meillä on vahva joukkue, ja välillä ne onnistumiset tulevat tietyille kavereille. Nyt minulle tuli pari maalia hyvään paikkaan. Saimme paremman suorituksen kuin aiemmin ja tästä lähdemme parantamaan entisestään, kommentoi Björninen.

Välieräpaikka ratkeaa sunnuntaina Turussa. Ottelu alkaa klo 16. Välieriin ovat ennen Tapparaa selviytyneet Lukko ja HIFK.

Lue myös

Lukko ja HIFK marssivat vakuuttavasti välieriin – Kärppien Manner synkissä tunnelmissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat