1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Kansallinen liiga

Viime kaudella pettynyt HJK on avannut tehokkaasti – ilman tekopaikkoja jäänyt TiPS törmäsi vierasjoukkueen puolustukseen

HJK haki Kansallisen liigan huippuottelussa pisteet viime kauden hopeajoukkue TiPS:lta.

Katariina Kosola viimeisteli toisen HJK:n maaleista. Kuva: Joonas Kämäräinen / AOP

Jalkapallon Kansallisessa liigassa pelattiin perjantaina yksi ottelu. HJK kävi hakemassa tärkeät kolme vieraspistettä Myyrmäestä, kun se voitti kotijoukkue TiPS:n 2–0 (1–0).

Viime kaudella HJK joutui tyytymään neljänteen sijaan, mutta nyt toissakauden tuplamestari on aloittanut kautensa tehokkaasti kahdella voitolla. Viime kauden hopeajoukkue TiPS avasi myös kautensa vierasvoitolla PK-35:stä.

HJK oli saada otteluun salama-alun, sillä se sai maalipaikan jo ottelun alkuminuuteilla TiPS-puolustus sählätessä. Veera Hellman nappasi pallon TiPS-puolustaja Joanna Tynnilältä ja pääsi yksin maalivahti Riina Isokääntää vastaan. Isokääntä tuli kuitenkin loistavasti vastaan ja torjui tilanteen rangaistusalueen ulkopuolella.

Vierasjoukkue HJK onnistui maalinteossa 22. minuutilla, kun Katariina Kosola riisti pallon, haastoi vantaalaispuolustuksen ja syötti pallon Hellmanille maalin kulmalle. Tämä käänsi pallon maalin eteen ja Vilma Hakala viimeisteli avausosuman tyhjään maaliin.

HJK:n vahva laitapelaaminen toi tulosta 52. minuutilla. Annika Huhta levitti pelin vasemmalle kulmalle, josta Nea Lehtola keskitti vasurillaan maalin taka-alueelle ja Kosola syöksyi puskemaan pallon sisään.

HJK puolusti ottelussa tehokkaasti, eikä esimerkiksi avausottelussa kolme maalia viimeistellyt Roosa Ariyo pystynyt kasvattamaan maalitiliään. Palloa hallineelle TiPS:lle ei loppupeleissä jäänyt kovinkaan montaa tekopaikkaa. Kotijoukkue yritti maalia silti loppuun asti ja lisäminuuteilla se sai hyvän tilanteen, kun Jenni Topran veto meni kohti HJK-maalia. Annika Laihanen ei kuitenkaan ollut yllätettävissä.

Toisen kierroksen muut ottelut pelataan lauantaina. Tuolloin Helsingissä nähdään paikallisottelu HPS:n ja PK-35:n välillä, KuPS saapuu PK-35 Vantaan vieraaksi, hallitseva mestari Åland United pelaa vieraissa Tampereen Ilvestä vastaan ja Jyväskylässä kohtaavat kotijoukkue JyPK ja Espoon Honka.

Lue myös:

Kansallinen liiga käynnistyi: Rochi teki hattutempun, Ruutu ja Ariyo onnistuivat kahdesti

Pystytäänkö muutoksia kokenut Åland United syöksemään vallasta, keitä pelaajia kannattaa seurata? Nämä asiat puhuttavat tänään alkavassa Kansallisessa liigassa

Yli puolet Kansallisen liigan seuroista tulee pääkaupunkiseudulta – Palloliitto suunnittelee miesten huippuseuroille oikotietä naisten sarjoihin