1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Kansallinen liiga

Rochin maalivainu toimi jälleen tehokkaasti – KuPS nousi sarjakärkeen HJK:n rinnalle

Hallitseva mestari Åland United ja pronssijoukkue KuPS olivat tylyjä vieraita jalkapallon Kansallisen liigassa.

Kaksinkertainen maalikuningatar Gentjana Rochi onnistui jälleen maalinteossa, tällä kertaa PK-35 Vantaata vastaan. Kuva: Tomi Hänninen

KuPS nousi HJK:n rinnalle Kansallisen liigan kärkeen, kun se haki vierasvoiton Vantaalta. Avauskierroksella Åland Unitedilta pisteen vienyt PK-35 Vantaa kaatui viime kauden pronssijoukkueen käsittelyssä 3–0 (1–0). Myös hallitseva mestari United oli vahvassa vireessä Tampereella, kun se kaatoi kotijoukkue Ilveksen 3–0 (1–0).

KuPS:n kauden toisen voiton tae oli jälleen Pohjois-Makedonian maajoukkuepelaaja Gentjana Rochi. Edellisessä ottelussa kolme maalia viimeistellyt kaksinkertainen liigan maalikuningatar siirsi kuopiolaiset johtoon 28. minuutilla ja kärkkyi maalipaikkoja tiiviisti tämän jälkeenkin.

KuPS:n toinen maali merkittiin omaksi maaliksi, kun Lavdije Begollin kulmapotku muutti suuntaa Ilves-pelaajista ja livahti etukulmasta maaliin. Rochi varmisti kuopiolaisten voiton 87. minuutilla, kun hän laukoi vapaapotkun jälkeen komean osuman 25 metristä maalivahti Velma Oikarisen käsien välistä maaliin.

Åland United löysi aukot Ilves-puolustuksesta

Siinä missä Rochi piti huolen KuPS:n maaleista, Åland Unitedin Sarah Troccoli vastasi kahdesta joukkueensa osumasta. United otti Ilvestä vastaan otteen pelistä jo hyvissä ajoin ja pani tamperelaispuolustuksen venymään. Ensimmäisen puolen tunnin aikana vierasjoukkue oli saanut jo seitsemän kulmapotkua.

Åland United siirtyi ansaitusti johtoon 28. minuutilla Karen Reyesin osumalla ja 54. minuutilla Troccolin kierteinen veto yllätti hyvin pelanneen ja paljon työllistetyn maalivahti Roosa Karppisen.

Ilves sai tämän jälkeen otteen pelistä, mutta viimeistely ontui. Kun Troccoli iski sekavan tilanteen jälkeen 3–0-maalin, kotijoukkueen into laantui eikä viime hetken myllytyksestä huolimatta onnistunut maalinteossa.

Abu iski hattutempun

Lauantain kahdessa muussa ottelussa PK-35 Helsinki ei antanut paikalliskamppailussa nousijajoukkue HPS:lle mahdollisuuksia ja FC Honka haki vieraspisteet Jyväskylästä. PK-35 voitti HPS:n 6–1 (3–1) ja Honka JyPK:n 1–0 (1–0).

Helsingissä kotijoukkue HPS pysyi mukana 1–1-tilanteeseen, mutta etenkin PK-35:n toisen puoliajan rangaistuspotkumaali 4–1:een oli liikaa. PK-35 käytti HPS:n virheet hyväkseen ja onnistui tällä kertaa maalinteossakin. Anita Abu viimeisteli kolme ja Amanda Rantanen kaksi osumaa.

Honka hallitsi ottelua Jyväskylässä, vaikka onnistuikin tekemään vain yhden maalin. Heini Toivonen viimeisteli ottelun ainokaisen 34. minuutilla rangaistuspotkusta. Espoolaisilla oli mahdollisuuksia useampaankin osumaan, mutta ei päässyt tolppaa lähemmäksi. Honka otti kauden avausvoiton, kun JyPK jatkaa HPS:n kanssa nollakerhossa.

Perjantain ottelussa HJK nappasi tärkeät kolme pistettä kaatamalla viime kauden hopeajoukkue TiPS:n Vantaalla 2–0 (1–0).

Lue myös:

Viime kaudella pettynyt HJK on avannut tehokkaasti – ilman tekopaikkoja jäänyt TiPS törmäsi vierasjoukkueen puolustukseen

Pystytäänkö muutoksia kokenut Åland United syöksemään vallasta, keitä pelaajia kannattaa seurata? Nämä asiat puhuttavat tänään alkavassa Kansallisessa liigassa

Yli puolet Kansallisen liigan seuroista tulee pääkaupunkiseudulta – Palloliitto suunnittelee miesten huippuseuroille oikotietä naisten sarjoihin