Hyppää sisältöön

Suomalaisoperaattorilta suursatsaus e-urheiluun – mukana kansainvälisessä CS:GO-turnaussarjassa, palkintopotti 2,7 miljoonaa dollaria

Teleoperaattori Elisa jakaa tänä ja ensi vuonna CS:GO-turnauksissaan vähintään 650 000 dollarin palkintopotin.

Brasilialainen FURIA juhli Arctic Invitational -turnauksen voittoa syksyllä 2019. Turnaus on suurin Suomessa toistaiseksi järjestetty e-urheilutapahtuma. Kuva: Adela Sznajder / Arctic Invitational

Suomalainen teleoperaattori Elisa on mukana uudessa kansainvälisessä Counter-Strike: Global Offensive -pelin turnaussarjassa.

Elisa Esports järjestää tänä ja ensi vuonna turnaussarjan yhdessä serbialaisen Relog Median ja kiinalaisen Funsparkin kanssa. Turnaussarjan kokonaispalkintopotti kahdelta vuodelta on yhteensä 2,7 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Turnausjärjestäjät järjestävät turnauksensa omatoimisesti ja vastaavat kukin osasta kiertueen kokonaispalkintopottia. Suomalaisyhtiön osuus palkintopotista on 650 000 dollaria eli nykykurssilla noin 537 000 euroa. Relog Median osuus potista on 1,45 miljoonaa dollaria ja Funsparkin 630 000 dollaria.

Vuonna 2021 Elisa aikoo järjestää verkon yhteensä neljä Elisa Invitational -turnausta, joissa kussakin jaossa on 100 000 dollaria. Ensimmäinen turnauksista järjestettiin huhtikuun puolivälissä ja sen voittoon ylsi norjalaisorganisaatio SKADEn bulgarialaisista pelaajista koostuva joukkue. Vuoden loput turnaukset aiotaan pelata etänä verkon välityksellä.

Suomalaisoperaattorin vuoden toisen turnauksen Suomen karsinnat käynnistyvät jo tämän viikon lauantaina eli vapunpäivänä. Turnauksen lohkovaihetta pelataan ensi viikosta alkaen ja pudotuspelit kesä-heinäkuun vaihteessa.

Ensi vuodelle Elisa järjestää lanitapahtumana pelattavan Elisa Masters -turnauksen 250 000 dollarin palkintopotilla. Kyseessä on Suomen toistaiseksi suurin e-urheiluturnaus.

Yhtiö on ollut aiemmin syksyllä 2019 mukana järjestämässä Helsingin Areenalla pelattua Arctic Invitational -turnausta, jossa jaossa oli 100 000 dollarin palkintopotti.

Arctic Invitational 2019 pelattiin Helsingin Areenalla. Kuva: Stephanie Lindgren / Arctic Invitational

Elisan vastuulla on myös turnauskiertueen päättävä Champions of Champions -turnaus, jossa vastakkain asettuvat kiertueen turnauksista eniten pisteitä keränneet joukkueet. Finaaliturnaus aiotaan järjestää syksyllä 2022, mutta sen palkintopottia ei ole vielä julkaistu.

Elisan e-urheilujohtaja Teemu Koski perustelee yhtiön tiedotteessa turnauskiertueen muodostamista halulla tarjota suomalaiselle ja eurooppalaiselle e-urheiluyleisölle lisää sisältöä.

– Halusimme tarjota eurooppalaisille joukkueille mahdollisuuden parantaa rankingsijoituksiaan ja kilpailla, vaikka heillä ei olisikaan kumppanuussopimuksia suurimpien kaupallisten liigojen kanssa. Kiertue kerää varmasti mukaan kiinnostavia joukkueita ympäri maailman, mikä vastaa myös faniemme toiveisiin, Koski kertoo.

Lue myös:

Harkimoiden unelma e-urheilutapahtumasta Areenalla muuttuu todeksi viikonloppuna – "Nyt on hyvä hetki Counter-Strikelle"

Brasilialaiset juhlivat Suomen ensimmäisen e-urheilun areenatapahtuman voittoa – näin turnaus eteni

Kommentti: Suomalainen e-urheilu ansaitsee lisää suurtapahtumia, mutta aikataulujen paukkuminen on myrkkyä katsojille