Hyppää sisältöön

Koronavirus vei Anissa Poundsilta juoksukyvyn – 4 kuukautta myöhemmin hän voitti SM-kultaa: "Olen tosi kiitollinen"

Peli-Karhujen Anissa Poundsille kausi oli raskas, sillä koronavirus iski viime syksynä rajusti.

Peli-Karhujen Anissa Poundsin tulevaisuus on toistaiseksi auki. Se on kuitenkin varmaa, että koripallon pelaaminen jatkuu. Kuva: Kirsi Lönnblad/Yle

Kun Kotkan Peli-Karhut saapui Espooseen Tapiolan Hongan vieraaksi, alla oli kauden huonoin peli.

SM-kultamitalit olivat olleet torstaina tarjottimella jo kotisalissa Karhuvuoressa, mutta silloin tuloksena oli rökäletappio.

Eikä neljännen korisfinaalinkaan alku luvannut sunnuntaina hyvää. Tauolle lähdettäessä Tapiolan Honka oli seitsemän pisteen johdossa. Peli-Karhuilla pallo lipsui käsistä ja näytti siltä, että SM-kullan kohtalo siirtyisi viidenteen peliin.

– Oli tosi huono alku, varmaan jännitystä. Meillä oli yli kymmenen pallonmenetystä, mikä on harvinaista, kertaa Anissa Pounds.

Puoliajalla tapahtui jotain.

– Pukuhuoneessa katsoimme toisiamme ja päätimme, että kyllä me tämän voitamme. Tämä loppuu tähän, sanoo Anissa Pounds.

Naisten koripallon Suomen mestari Anissa Pounds kertoo ratkaisupelistä ja kaudestaan Peli-Karhuissa. Toimittaja on Kirsi Lönnblad.

"Jo kävellessä hiki valui"

Peli-Karhut käveli hallista ulos kultamitalit kaulassa. Anissa Poundsille se oli kolmas Suomen mestaruus, ja se tuli poikkeuksellisen rankan kauden jälkeen.

Anissa Pounds tuli Peli-Karhuihin kesken kauden. Hän aloitti kauden Belgian pääsarjassa pelaavan Pepinsterin riveissä, mutta sarja pantiin poikki syksyllä koronaepidemian takia. Poundskin sai koronatartunnan, ja tauti iski rajusti.

– En pystynyt vielä joulukuussa juoksemaan. Jo kävellessä hengästytti ja hiki valui. Oli tosi turhauttavaa, kun se ei ollut loukkaantuminenkaan, että miksei tästä nyt toivu.

Samaan aikaan Pounds kävi sopimusneuvotteluja Peli-Karhujen kanssa. Hän varoitti seuraa, ettei ollut vielä kunnossa. PeKa halusi hänet siitä huolimatta.

– Olen tosi kiitollinen, että he ottivat minut nyt, kun on rahasta tiukkaa. Vei kauan päästä takaisin pelirytmiin, kun en ollut pitkään aikaan pelannut. En ole vieläkään parhaassa kunnossa.

Naisten korisfinaalin onnistujia olivat myös PeKan Zykera Rice ja Noora Järvikangas. Arkistokuva on Peli-Karhujen harjoituksista. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Tilastot kertovat kuitenkin muuta, sillä varsinkin Poundsin kolmoset upposivat loppukaudesta kovalla prosentilla.

SM-kullan ratkaisseessa pelissä Poundsille kirjattiin 14 pistettä. Tahmeasta alusta huolimatta peli päättyi vieraspelissä kultajuhliin, kun loppulukemiksi kirjattiin 57-75. Juhlat olivat sen mukaiset.

Mitä tapahtui, kun kamerat sammuivat?

– No kaikki varmaan voivat kuvitella, miten juhlat jatkuivat. Veikkaan, että tulee pitkä viikko, juhlat jatkuvat varmaan koko viikon. Tulin töihin aamulla kuitenkin reippaana.

Pounds on pelannut Belgian lisäksi Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Tulevaisuuden suunnitelmat on toistaiseksi auki.

– Ulkomaat vähän houkuttelisivat, mutta ilman muuta myös naisten Korisliiga innostaa. Koripallotulevaisuus on, mutta en vielä tiedä, missä.