Hyppää sisältöön

Suurseurat palaavat Superliigan harharetkeltään Mestarien liigaan

Thomas Tuchel ja Zinedine Zidane yrittävät pitää joukkueidensa keskittymisen olennaisissa asioissa.

Thomas Tuchel luotsaa Chelsean miehistöä. Kuva: Darren Walsh / Getty Images

Jalkapallon miesten Mestarien liigan välierät käynnistyvät tiistaina, kun Real Madrid isännöi Chelseaa. Keskiviikkona viheriölle pääsevät Paris Saint-Germain ja Manchester City, joten kansainvälinen seurajoukkuetoiminta jatkuu normaalisti viime viikon kohutapahtumien jälkeen.

Välieräneliköstä PSG:tä vaille kaikki olivat puuhaamassa Euroopan Superliigaa, jonka perustamisesta 12 huippuseuraa kertoi viime viikon maanantain vastaisena yönä. Villeimmissä arvioissa Mestarien liigan loppukausi uhkasi vesittyä, kun Euroopan jalkapalloliitto Uefa uhkasi karkulaisia sanktioilla.

Chelsean saksalaisvalmentaja Thomas Tuchelin mukaan urheilutoimintaa ja taustapeliä ei pidä sotkea keskenään.

– Ansaitsimme paikkamme välierissä, kuten Real Madridkin ansaitsi. Emme ansaitse sitä poliittisten päätösten tai logomme myötä. Ansaitsemme sen siksi, koska olemme edenneet pitkälle, Tuchel muotoili BBC:n mukaan maanantaina.

Tuchel pestattiin lontoolaisseuran valmentajaksi tammikuussa. Viime vuonna hän luotsasi PSG:n finaaliin ja on valmentanut Mestarien liigassa myös Borussia Dortmundia.

– Minulla oli onni olla mukana tässä (välieriin pääsemisessä) pudotuspelivaiheen alusta lähtien. Olemme päässeet tänne asti tuloksiemme myötä, Tuchel painotti.

"Olen antanut jo vastaukseni"

Uefa oli huolissaan esimerkiksi eurooppalaisen jalkapallon perinteisistä rakenteista kansallisine sarjoineen ja cup-kilpailuineen, mutta myös siitä, että karkulaiset olisivat ratkaisseet parhaan seurajoukkueen jatkossa Superliigassa.

Hyökyaalto alkoi tasaantua lopulta yhtä nopeasti kuin oli noussutkin, kun 72 tunnin sisällä Superliigan julkaisusta peräti yhdeksän joukkuetta ilmoitti vetäytyvänsä siitä. Real Madridin ja Superliigan nokkamies Florentino Perez puhuu edelleen uuden sarjan puolesta, mutta kenttätasolla toiminta jatkuu entiseen tapaan.

Realin ranskalaisvalmentaja Zinedine Zidane joutui silti vastailemaan uteluihin maanantain lehdistötilaisuudessa.

– Olen antanut jo vastaukseni tähän asiaan. On absurdia ajatella, että emme voisi olla mukana Mestarien liigassa, Zidane vastasi uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Tästä asiasta puhutaan paljon. Meidän on keskityttävä huomiseen peliin. Kaikki muu on sellaista, mitä emme voi kontrolloida.

Oli eurooppalaisen huippujalkapallon tilanne kuinka monimutkainen tahansa, yksi asia on varma. Mestarien liigan voittaja vaihtuu. PSG pudotti puolivälierissä hallitsevan mestarin Bayern Münchenin. Myös toissa vuoden mestari Liverpool on ulkona, kun se hävisi puolivälierät Real Madridille.

Espanjalaisjätti Real kahmi mestaruuden kolmesti peräkkäin 2016-18 ja on jälleen vahva suosikki. Chelsea voitti mestaruuden 2012, mutta City ja PSG jahtaavat yhä ensimmäistään.

Lue myös:

Manchester City ja Real Madrid juhlivat välieräpaikkoja, pettymys oli suuri Liverpool-leirissä: "Olimme parempi joukkue"

PSG hävisi, mutta sai maukkaan revanssin viime vuoden finaalitappiosta – "Pudotimme hallitsevan mestarin jatkosta"