Hyppää sisältöön

Kummola: Kanada pitää naisten jääkiekon MM-kisat, ajankohta siirtymässä elokuulle: "Valitettavasti asia on nyt näin"

Kanada on ilmoittanut haluavansa järjestää jääkiekon naisten MM-kisat, vaikka viikko sitten maa perui ne. IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummolan mukaan siirtyneiden MM-kisojen järjestäminen Euroopassa sai paljon kannatusta.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola arvioi, että Kanadassa pelataan MM-lätkää elokuussa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Vuoden 2021 naisten jääkiekon MM-kisat ovat siirtymässä elokuulle ja järjestäjämaana pysyy Kanada. Asiasta Yle Urheilulle kertoi Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola. Liitto kokousti asiasta tiistaina.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto tiedotti viikko sitten, että Kanadan Halifaxissa ja Trurossa toukokuussa pelattavat MM-kisat peruuntuvat. Päätös johtui Kanadan Nova Scotian provinssista, joka oli ilmoittanut IIHF:lle, ettei kisoja voida pitää koronavirustilanteen vuoksi.

Järjestäjämaa ei ole kuitenkaan Kummolan mukaan muuttumassa, mutta Nova Scotian provinssissa ei kisoja järjestetä.

– Se tuli selväksi, että Kanada haluaa edelleen järjestää kisat. Heidän kanssaan kisoista on sopimus, niin silloin ei ole muita vaihtoehtoja. Sovimme, että kysymme vielä osanottajamaiden mielipidettä.

Kummolan mukaan IIHF kokoustaa seuraavan kerran torstaina iltapäivällä, jolloin Kanadan pitäisi ilmoittaa kisojen päivämäärät. Pelipaikkakunta pitäisi saada tietoon myös pian.

Onko siis käytännössä selvää, että kisat pidetään Kanadassa?

– Kyllä se tänään ratkesi siltä osin. Päivämäärät menee varmaan elokuulle. Varmaan sinne loppupuolelle, Kummola arvioi.

Kummola kertoi viikko sitten tuoreeltaan, että provinssin viranomaisten ilmoitus yllätti kattojärjestön täysin. Myös pelaajat ympäri maailmaa olivat yllättyneitä, ja esimerkiksi Suomen maajoukkueen piti matkustaa kisapaikalle seuraavana päivänä.

Kummolan mukaan siirtyneiden MM-kisojen pitäminen Euroopassa sai paljon kannatusta.

– Vähän oletettiin, että Kanada olisi mahdollisesti luopumassa kisoista. Suomella olisi ollut kisojen järjestämiseen hyvä valmius. Mutta kun Kanada haluaa ne pitää, niin sille ei voi mitään. Luulen, että kaikki eurooppalaisista maista ja suurin osa pelaajista oli sitä mieltä, että kisat olisi pidetty Euroopassa. Mutta valitettavasti asia on nyt näin.

Naiset ovat edellisen kerran pelanneet MM-mitaleista vuonna 2019 Suomessa. Tuolloin Suomi sai hopeaa.

Tämän vuoden kisojen peruuntuminen kokonaan olisi siis tarkoittanut sitä, että naisten arvokisoille olisi tullut kahden vuoden tauko.

Suomen huhtikuussa julkaistussa MM-joukkueessa on kahdeksan arvokisojen ensikertalaista. Kaksi vuotta sitten MM-hopeaa kotikisoista napanneesta joukkueesta Kanadaan valittiin 15 pelaajaa.

Lue myös:

.
.