Hyppää sisältöön

Salon Vilpas riehaantui historiallisesta SM-kullastaan – Teemu Rannikon ura päättyi hienoimmalla mahdollisella tavalla mestaruuteen: "Aivan tyhjää lyö"

Salon Vilpas kukisti Kauhajoen Karhun 76–68 ja voitti seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden. Jutun pääkuvaa klikkaamalla pääset mukaan mestaruusfiilistelyyn.

Teemu Rannikko

Salon Vilpas on voittanut miesten korisliigan SM-kultaa. Vilpas kaatoi kuudennessa finaaliottelussa hallitsevan mestarin Kauhajoen Karhun 76–68 ja voitti ottelusarjan 4–2.

Mestaruus on Vilppaalle seurahistorian ensimmäinen. ja Vilppaan 40-vuotias suomalainen koripallolegenda Teemu Rannikko päätti uransa hienolla tavalla.

Kuudes finaali oli odotetun tasainen. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Vilpas johti 12–11. Vilppaan hyökkäyspelaaminen alkoi rullata avauspuoliajan edetessä ja tauolle mentäessä Vilpas onnistui venyttämään eroa. Tilanne 32–26.

Ottelu pysyi tasaisena, mutta viimeisellä neljänneksellä Vilpas onnistui paremmin tärkeissä koreissa ja onnistui kasvattamaan eroa. Viime ottelussa täysin pimennossa ollut Mikko Koivisto näytti loppuhetkillä kovaa luonnetta ja heitti tärkeitä pisteitä.

Kauhajoki taisteli hienosti loppuun asti, mutta Vilpas eteni mestaruuteen kahdeksan pisteen erolla. Vilppaan viimeiset pisteet heitti vapaaheitoilla Rannikko, joka jakeli ottelussa kymmenen koriin johtanutta syöttöä.

Vilpas oli pelannut finaaleissa 2017 ja 2018 ja sai molemmilla kerroilla hopeaa.

Mestarijoukkueen paras pistemies oli Jeremiah Wood 18 pisteellä. Koivisto pussitti 13 pistettä. Kauhajoen Collin Malcolm heitti kuudennessa finaalissa eniten pisteitä, 26.

Rannikko: "Tämän takia olen aina rakastanut tätä lajia"

Katso Rannikon koko haastattelu alta.

Teemu Rannikko kuuluu Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin koripalloilijoihin. Ura alkoi yli 20 vuotta sitten.

– Aivan tyhjää lyö, ihan mahtava fiilis. Olen joukkueesta superylpeä. Ei ollut enää mitään kropassa jäljellä, kun ottelua oli jäljellä 10 sekuntia. Paljon on uralle mahtunut, myös paljon loukkaantumisia, Rannikko mietti.

Rannikko palasi pahan loukkaantumisensa jälkeen kentille vasta tammikuussa oltuaan sivussa vuoden verran.

– Tämä oli urani vaikein kausi. Näytti jo siltä, etten pystyisi enää pelaamaan, mutta lääkärit tekivät ihmeitä ja kuntouttivat minut pelikuntoon. Pääsin sellaiseen vireeseen, että pystyin tekemään jotakin kentällä.

Vilppaan hekumalliset kultajuhlat huipensivat Rannikon ansiokkaan peliuran.

– On hyvällä tavalla haikea olo, nyt meni kirjan viimeinenkin sivu kiinni. Urheilussa on kaikista hienointa, kun voittaa jotakin ja näkee, miten monta ihmistä tekee iloiseksi. Tämän takia on olen aina rakastanut tätä lajia, Rannikko tunnelmoi.

– Pikkupojan tunnelmasta tuli totta. Ihan pienestä pitäen ajattelin ja toivoin, että minusta tulisi koripalloammattilainen. Sain tehdä 25 vuotta ammatikseni sitä, mitä olin aina halunnut, Rannikko sanoi.

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi mestaruuden reseptin.

– Olimme vaikeilla hetkillä joukkue ja aina löytyi uusia ratkaisijoita. Teemu on todella iso apu kentällä ja sen ulkopuolella. Hän on haastanut minua myös valmentajana ja olen valmentamisessa myös kehittynyt.

Lisätty Teemu Rannikon kommentit 20.47.

Toiviaisen kommentit lisätty 20.57.

Lue lisää Rannikon komeasta urasta:

Lue myös:

.
.