1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pikkuleijonat kiri upeaan voittoon Tshekistä – Tuomaala ratkaisi viime hetkillä

Suomen alle 18-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue on aloittanut nuorten MM-turnauksen Yhdysvalloissa kahdella voitolla.

Pikkuleijonat on voittanut nuorten MM-turnauksessa Friscossa jo Venäjän ja Tshekin. Kuva: Jääkiekkoliitto

Suomen alle 18-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue on ottanut jo toisen voittonsa nuorten MM-turnauksessa Texasissa Yhdysvalloissa. Pikkuleijonat kukisti Tshekin viime hetken maalillaan lukemin 6–5.

Tshekki johti avauserän jälkeen 2–1, mutta toisessa erässä Suomi tasoitti lukemat tasan 3–3:een. Tshekki karkasi päätöserän alussa kuitenkin 5–3-johtoon, joten Suomella oli erän loppuun iso vuori kiivettävänään.

Suomi aloitti kirinsä, kun peliaikaa oli jäljellä noin kahdeksan minuuttia. Samu Tuomaala kavensi lukemat ylivoimalla 4–5:een ja neljä minuuttia myöhemmin Samu Salminen niin ikään ylivoimalla tasan 5–5:een.

Jäähyt koituivat lopulta Tshekin kohtaloksi, sillä Suomi pääsi pelaamaan myös ottelun viimeiset 80 sekuntia ylivoimalla. Samu Tuomaala laukoi 6–5-voittomaalin ajassa 59.41 Ville Koivusen esityöstä.

Tuomaala kirjautti kahden maalin lisäksi syöttöpisteen.

Pikkuleijonan voitti MM-kisojen avausottelussa Venäjän. Suomen alkulohkon ottelut jatkuvat vappupäivänä Saksaa vastaan

Lue myös:

Pikkuleijonat taisteli voiton Venäjästä voittomaalikisassa MM-avauksessa – Oliver Kapanen kannettiin jäältä paareilla

MM-jäälle säntäävä JYP-lupaus joutui kokemaan huippu-urheilun karvaan puolen: "Tosi vaikeaa, kun ei tykkää häviämisestä"