Olli Juoleville NHL-uran ensimmäinen syöttöpiste – Mikko Koskinen torjui Edmontonille voiton

Minnesota kärsi kotijäällään tappion St. Louisille. Montreal hävisi vieraissa olleelle Torontolle.

Vancouverin Olli Juolevi on päässyt tehopisteille kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Kuva: Getty Images

Jääkiekon NHL:ssä Vancouver Canucksissa pelaava suomalaispuolustaja Olli Juolevi otti NHL-uransa ensimmäisen syöttöpisteen, kun vancouverilaiset hävisivät Ottawa Senatorsille maalein 6–3.

Tunnustelevan ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkue Ottawa teki toisessa erässä neljä maalia, joihin Vancouver pystyi vastaamaan kahdella osumalla.

Juolevin, 22, syöttö johti joukkueen ensimmäiseen maaliin, jonka löi verkkoon Tyler Myers. Juolevilla oli jo aiemmin pistetilillään kaksi maalia kuluvalta kaudelta.

Ottawan valmentaja D.J. Smith suitsutti nhl.comin mukaan joukkueen yhdysvaltalaishyökkääjää Brady Tkachukia ja kanadalaispuolustaja Thomas Chabotia, joiden kummankin tilille kertyi ottelusta yksi maali ja yksi syöttöpiste.

– Chabot oli omaa luokkaansa. Hänellä oli kiekko mailassaan koko pelin ajan, Smith sanoi.

Tkachuk oli pelissä vajaat 15 minuuttia ja teki tuona aikana kaikkein eniten laukauksia vastustajan maalia kohden koko ottelussa. Yhteensä hän yritti maalia kuusi kertaa. Reilut 26 minuuttia jäällä ollut Chabot puolestaan laukoi maalia kohden kolmesti.

Yön NHL-kierros oli suomalaisittain vaisu: Juolevin syöttöpiste oli kierroksen ainut suomalaispiste, vaikka otteluja pelattiin seitsemän. Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen esitti vahvoja otteita ja päästi vain yhden maalin, kun Oilers voitti vieraskaukalossa Winnipeg Jetsin 3–1. Koskinen venyi kiekon eteen 29 kertaa.

Blues otti päätöserässä kolmen maalin kirin

St. Louis Blues voitti vieraissa Minnesota Wildin 4–3 ottamalla kolmannessa erässä kolmen maalin kirin. Bluesin ja Wildin kohtaamisessa jäällä oli vajaan kuudentoista minuutin ajan myös Bluesin suomalaispuolustaja Niko Mikkola, joka jäi kuitenkin tehopisteittä.

Ottelun kovimmaksi maalintekijäksi nousi St. Louisin kanadalaishyökkääjä Mike Hoffman, joka teki kaksi maalia.

Montreal Canadiens otti kotijäällä takkiinsa, kun Toronto Maple Leafs kuritti montrealilaisia 4–1. Montrealin ainoan maalin teki toisessa erässä kanadalaishyökkääjä Nick Suzuki.

Montrealin suomalaishyökkääjätkin pääsivät jäälle. Jesperi Kotkaniemi ja Joel Armia olivat kumpikin pelissä yhteensä vajaan 16 ja puolen minuutin ajan. Artturi Lehkoselle peliaikaa sen sijaan kertyi kaksi minuuttia Kotkaniemeä ja Armiaa vähemmän.

Kolmikko lähti jäältä saamatta yhtäkään maalia tai syöttöpistettä.

Toronton Auston Matthews iski jo kauden 25. osumansa ja jatkaa liigan maalipörssin kärjessä.

Läntisen divisioonan kärkiottelussa Vegas Golden Knights jyräsi Colorado Avalanchen 5–2 ja otti jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa. Colorado joutui selviämään ilman suomalaistähtiään Mikko Rantasta ja Joonas Donskoita, jotka ovat olleet sivussa NHL:n koronaprotokollan vuoksi jo yli kaksi viikkoa.

Päivitetty kello 7.54: Täydennetty juttua ottelun Vegas–Colorado tuloksella.

Lue myös: