Hyppää sisältöön

Bottas ei halua enää muistella Imolan rajua kolaria – Räikkönen tietää, mitä viime vuonna tapahtui

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas vakuuttaa olevansa henkisesti ja fyysisesti täysin kunnossa, kun kauden kolmas F1-kilpailu ajetaan viikonloppuna Portugalissa.

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas ja Williamsin George Russell kolaroivat edellisessä kilpailussa Imolassa rajusti.

– Oloni on hyvä ja olen valmis viikonloppuun. Ei ole koskaan mukavaa olla tuollaisessa tilanteessa, mutta olisi voinut mennä paljon huonomminkin. Olen tyytyväinen, ettei loukkaantumisia tullut. Itse asiassa olin auton ratissa keskiviikkona Imolassa kokeilemassa vuoden 2022 Pirellin renkaita, Bottas sanoi torstaina.

Bottaksen mukaan on mahdotonta sanoa, kuinka kilpailukykyinen Mercedes on Portugalin gp:ssä Red Bulliin verrattuna. Kauden kolmas F1-kisa ajetaan sunnuntaina.

– Olemme kilpailleet kahdella keskenään hyvin erilaisella radalla. Olemme keskittyneet tiiminä panemaan autoni kuntoon ja saamaan joitain parannuksia siihen.

Russell pyysi kolaria anteeksi

Bottaksen mukaan hän ei ole keskustellut Russellin kanssa tuomariston kuultavana käymisen jälkeen. Russell pyysi kolaria anteeksi sosiaalisessa mediassa ja otti rytäkästä vastuun.

– Kuulin hänen anteeksipyynnöstään ja luin sen. Maanantaiaamuna missasin puhelun, koska olin nukkumassa. Asia on ollutta ja mennyttä. On aika mennä eteenpäin, Bottas sanoi.

Bottaksen kauden alku ei ole ollut toivottu, sillä hän on MM-pisteissä vasta viidentenä. Eroa tallikaveri Lewis Hamiltoniin on jo 28 pistettä. Hamilton johtaa MM-sarjaa pisteen erolla Red Bullin Max Verstappeniin.

– Haluan muistuttaa, että 23 kilpailusta on takana vasta kaksi. Kauden tavoitteeni on yhä erittäin selvä, ja pusken sataprosenttisesti sitä kohti, Bottas kuittasi.

Räikkönen tietää, mitä viime vuonna tapahtui

Alfa Romeon Kimi Räikkösellä formula ykkösten MM-pisteet ovat olleet harvinaista herkkua viime vuosina. Imolassa niitä oli tulossa, kunnes tuomaristo rankaisi suomalaiskonkaria aikasakolla. Samalla Räikkönen putosi sijalle 13, eikä pistepussi karttunut.

Kuva: Mark Thompson/Getty Images

Viime vuonna Portugalin gp:ssä Räikkönen nousi avauskierroksella 16. lähtöruudusta kuudenneksi. Räikkönen kuittasi tyylilleen uskollisesti utelut siitä, onko hän katsonut viime vuoden kilpailun alkua uudestaan.

– Rehellisesti sanottuna en. Poikani taisi katsoa sen joitain kertoja. Olin kilpailussa mukana, joten tiedän, mitä tapahtui. Emme lopulta saaneet kilpailusta pisteitä. Olisin vaihtanut ensimmäisen kierroksen muutamiin pisteisiin, se on varmaa.

Räikkönen sanoo viihtyvänsä Portimaon F1-radalla.

– Viime vuosi oli ensimmäinen kerta täällä. Tämä on hieman erilainen rata moniin muihin verrattuna: paljon ylä- ja alamäkiä sekä pimeitä kulmia.

Räikkönen kuittasi lyhyesti, mikä Imolassa meni pieleen.

– Emme olleet tarpeeksi nopeita.