Hyppää sisältöön

Helmarit tavoittelee ensimmäistä MM-lopputurnauspaikkaa, Ruotsi arvottiin samaan karsintalohkoon: "Olettaisin aika fyysistä lohkoa"

Jalkapallon naisten MM-karsinta alkaa syyskuussa. Suomi pelaa A-lohkossa. Hyökkääjä Sanni Franssi uskoo Helmareiden mahdollisuuksiin.

Suomen naisten maajoukkue pelaa ensi vuonna EM-lopputurnauksessa. Joukkue tavoittelee syksyllä myös MM-kisapaikkaa. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa Ruotsin, Irlannin, Slovakian ja Georgian MM-karsinnoissa. Karsinnat kohti vuoden 2023 MM-kisoja alkavat syksyllä.

Suomi pelaa A-lohkossa, ja lohkon otteluohjelma rakentuu Palloliiton mukaan jo tänään. Karsinnat alkavat syyskuussa.

Espanjan liigassa Real Sociedadissa pelaava hyökkääjä Sanni Franssi näki arvan olleen jossain määrin suosiollinen.

– Lohko ei ole helppo, muttei myöskään pahin mahdollinen. Ruotsi on tosi kova ja rankingin kärkipäässä, ja se on iso haaste totta kai. Koen kuitenkin, että ykköskorista olisi voinut tulla huonompikin vaihtoehto, kuten Saksa tai Englanti, Franssi sanoo Yle Urheilulle.

Franssi odottaa, että lohkossa nähdään fyysisiä ja kovia otteluita.

– Ihan hirveästi ei vastustajista ole tietoa vastustajista, koska vastassa on uusia jengejä. Olettaisin, että Slovakia ja Irlanti ovat aika fyysisiä joukkueita, ja olettaisin aika fyysistä lohkoa, jossa voi olla sellaisia tappelumatseja.

– Ruotsi on myös todella fyysinen jengi, eli sillä tavalla tässä on vähän erilaiset joukkueet lähtökohdiltaan kuin mitä esimerkiksi EM-karsinnoissa nyt oli.

"On todellakin mahdollista"

Vuoden 2023 MM-lopputurnaus pelataan 32 joukkueella Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Joukkuemäärä nousee edellisistä kisoista, joissa oli mukana 24 joukkuetta.

Lohkon voittaja etenee suoraan kisoihin, ja kakkonen pääsee jatkokarsintoihin. Suomi ei ole vielä koskaan pelannut lopputurnauksessa, mutta Franssi näkee nyt realistisen mahdollisuuden.

Ensi vuonna Anna Signeulin valmentama Suomi pelaa naisten EM-lopputurnauksessa Britanniassa, ja onnistumiset EM-karsinnoissa ovat pönkittäneet ryhmän itseluottamusta.

– On todellakin mahdollista mennä kisoihin. Näytimme EM-karsinnoissa kaikille, että voimme mennä kisoihin lohkovoittajana kovasta lohkosta. Se ei ole helppo tie, koska niin pieni osa menee itse kisoihin, mutta se on realistinen tavoite.

Edelliset MM-kisat pelattiin vuonna 2019 Ranskassa. Maailmanmestaruuden voitti Yhdysvallat. Lajin ensimmäiset naisten MM-kisat pelattiin vuonna 1991, ja turnaukset ovat neljän vuoden välein.

Uutista päivitetty klo 17.01: lisätty Franssin kommentit.

Lue myös:

.
.