Toukokuulta siirretty jääkiekon naisten MM-turnaus pelataan Kanadassa elokuun lopussa

Toukokuulta siirretty jääkiekon naisten MM-turnaus pelataan Kanadassa 20.-31. elokuuta.

Kuva: Emil Hansson/AOP

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päättää myöhemmin naisten MM-turnauksen kisakaupungeista.

Naisleijonien GM Tuula Puputti vihjasi asiasta jo aiemmin Yle Urheilulle. Asia oli vahvistettu MM-kisajoukkueiden yhteisessä videopalaverissa torstaina.

Naisten MM-kilpailut peruttiin 21. huhtikuuta reilu viikko ennen alkuperäistä (6.-16. toukokuu) ajankohtaa ja vain päivä ennen kuin Suomen joukkueen oli tarkoitus matkustaa Kanadaan.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto kertoi Nova Scotian provinssin ilmoittaneen, ettei kisoja voida järjestää koronavirustilanteen takia.

– Pelaajat, joukkueet, Kanadan jääkiekkoliitto ja IIHF joutuivat hankalaan tilanteeseen yhtäkkisen perumisen myötä. Tarvitsimme päivämäärät, jotka toimivat joukkueiden osalta ja mahdollistavat myös laajan televisioinnin sekä myös mahdollisuuden siihen, että yleisö pääsee katsomaan pelejä, IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel kertoi.

Ajankohdan löytäminen ei ollut Faselin mukaan helppoa.

– Joukkueiden tapaamisessamme (torstaina) emme valitettavasti päässeet yksimielisyyteen päivämääristä. Jotkin joukkueet olisivat pelanneet mieluummin syyskuun alussa, toiset elokuun lopulla.

– Meidän on kunnioitettava eri sarjojen alkuja ympäri maailman, ja huomioitava myös marraskuun olympiakarsintoihin valmistautuvien neljän joukkueen tarpeet. Saavutimme kuitenkin tärkeän etapin löytämällä optimaaliset päivät turnauksen järjestämiseen, ja nyt etenemme valitsemaan sopivaa pelipaikkaa, Fasel selvitti.

"Nyt odotetaan, millä ehdoin sinne lähdetään"

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen tervehti tietenkin ilolla nopeasti saatua päätöstä siitä, että kisat eivät jää pelaamatta toisena vuonna peräkkäin. Mustonen kuitenkin muistuttaa, että ongelmat taustalla eivät välttämättä ole kadonneet mihinkään.

– Päällimmäisenä tunteena on tietenkin se, että hienoa, että on kisat. Se on pelaajien ja valmennuksenkin kannalta erittäin hyvä asia. Tämän takia tätä tehdään, Mustonen totesi.

Naisleijonien valmentaja toteaa oppineensa, ettei kannata olla varma yhtään mistään.

– Nyt odotetaan, millä ehdoin sinne (elokuun kisoihin) lähdetään. Pelataanko kuplassa vai ei, onko karanteenia vai ei, saako harjoitella (turnauksen) alle vai ei? En nuolaise ennen kuin tipahtaa, Mustonen muistutti auki olevista kysymyksistä.

Lue myös