1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. beach volley

Ensimmäinen pudotuskierros katkaisi Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen hyvin sujuneen turnauksen Meksikossa – 17. sija oli suomalaisille pettymys

Beach volleyn maailmankiertueen turnauksessa suomalaiskaksikko ehti nujertaa maailmanlistan kakkoset.

Kuva: FIVB

Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen mukavasti sujunut beach volleyn maailmankiertueen turnaus Meksikossa päättyi pudotusotteluiden ensimmäiselle kierrokselle. Vastassa olivat sveitsiläiset Tanja Hüberli ja Nina Betschart, jotka veivät ottelun 21–16, 21–17.

Sveitsiläisten alkukausi on ollut mainio. He ovat sijoittuneet kaikissa kauden kolmessa aiemmassa turnauksessa yhdeksänneksi ja Meksikossa he ovat vähintään kahdeksan parhaan joukossa.

Lehtosen ja Ahtiaisen peli parani turnauksen edetessä. Suomalaiskaksikko otti turnauksesta kolme voittoa ja kaksi tappiota. He etenivät nyt karsinnoista pääsarjaan, missä ottivat muun muassa hienon voiton maailman rankingin kakkosista, USA:n Alix Klinemannista ja April Rossista. Lopputuloksissa suomalaiset löytyvät sijalta 17.

– 17. sija ei tyydytä, mutta pelin taso, mille nousimme tässä turnauksessa, tuntuu hyvälle. Olemme tehneet paljon töitä ja moni asia loksahti kohdalleen. Silti kehitettävää löytyy vielä, Lehtonen kertoi tiedotteessa.

– Nyt käymme vielä videolta läpi turnauksen pelit ja alamme työstämään lisää omaa torjunta-puolustusta/taktiikkaa, jotta saamme käännettyä pelejä lisää omaan laariin. Kiitos kannustuksesta kaikille kotimaahan, hän lisäsi.

Lehtonen ja Ahtiainen suuntaavat seuraavaksi Turkkiin, missä pelataan kahdeksan maan Continental Cupin toisen kierroksen turnaus. Torstaina alkava kilpailu pelataan neljän urheilijan joukkueilla. Turnauksessa pelataan paikasta olympiakarsintaturnaukseen Haagiin.

Lue myös:

Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen venyivät komeaan voittoon Meksikossa

"Olisi harmi lopettaa näin" – kisakauden keskeytyminen sai beach volleyn 40-vuotiaan lajilegenda Riikka Lehtosen miettimään uran jatkoa, mutta olympiaunelma elää yhä

Kun muut tähtäsivät jo huipulle, Jyrki Nurminen ajoi kavereidensa kanssa mopolla – silti hänestä tuli beach volleyn kärkinimi Suomessa