Suora

  • Uinnin EM alkuerät
  • Uinnin EM finaalit
  • Uinnin EM
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Kalle Koljosen sensaatiomaiset kisat päättyivät EM-pronssille: "Pelasin maksimitasollani"

Maailmanlistan kakkonen Viktor Axelsen peittosi Kalle Koljosen sulkapallon EM-kisojen välieräottelussa.

sulkapallo
Kalle Koljonen kuvassa
Kalle Koljonen teki EM-kisoissa suomalaista sulkapallohistoriaa. AOP

Kalle Koljosen sensaatiomainen taival sulkapallon EM-kisoissa päättyi välierätappioon tanskalaiselle Viktor Axelsenille. Maailmanlistan kakkonen Axelsen kukisti Koljosen numeroin 21–14, 21–14 Kiovassa pelatussa kamppailussa.

Kamppailun voi katsoa kokonaisuudessaan uusintana, Koljosen ja Axelsenin ottelu alkaa tallenteessa noin tunnin ja 10 minuutin kohdalla.

– Pelasin maksimitasollani. Axelsen oli todella hyvä ja loi kovaa painetta, häntä vastaan oli vaikea pelata. Axelsen on yksi maailman parhaista pelaajista, Koljonen sanoi kisajärjestäjien haastattelussa.

Jo Koljosen pääsy EM-välieriin oli suomalaisittain historiallinen saavutus. Maailmanlistan 80. sijalla oleva Koljonen venyi perjantaina jättiyllätykseen, kun hän kukisti tanskalaisen Rasmus Gemken. Gemke oli turnauksen kolmossijoitettu ja 12. sijalla lajin maailmanlistalla.

Koljosen menestyksellä on iso merkitys myös olympialaisten kannalta. Koljosen pääsy Tokioon näyttää nyt varmalta. Koljonen on olympiarankingissa 33. sijalla, kun 42 pelaajaa pääsee kisoihin.

– Tämä varmistaa sen, että pääsen Tokion olympialaisiin. Toivottavasti Tokion kisat myös järjestetään, Koljonen sanoi Yle Urheilulle perjantain voittonsa jälkeen.

Lue myös:

Päävalmentajan sijainen Teguh Santoso valmensi Kalle Koljosen historialliselle EM-pronssille – nyt pesti päättyy ja ruoriin tarttuu entinen huippupelaaja Ville Lång

Katso tallenne: Kalle Koljonen taipui maailmanlistan kakkoselle EM-välierässä

Kalle Koljonen eteni jättiyllätyksellä välieriin ja venyi historialliseen EM-mitaliin! Sulkapallosankari Yle Urheilulle: "Tämä varmistaa olympialaisiin pääsyn"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat