Suora

  • Uinnin EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pikkuleijonille karvasta kalkkia ja lohkovoitto! Isäntamaa Yhdysvallat nousi voittoon dramaattisessa ottelussa

Pikkuleijonat taipui alkulohkon päätösottelussa niukasti isäntamaa Yhdysvalloille.

jääkiekko
Juho Järvelä
Juho Järvelä teki Suomen toisen maalin tähän tyyliin.Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue päätti MM-kisojen alkulohkon niukkaan tappioon, kun isäntämaa Yhdysvallat kukisti Pikkuleijonat jatkoajalla maalein 5–4 (1–2, 2–0, 1–2, 1–0).

Pikkuleijonat oli jo voittaa pelin varsinaisella peliajalla, mutta Yhdysvallat tasoitti pelin 4–4:ään vain kaksi sekuntia ennen päätössummeria Ty Gallagherin osumalla. Jatkoajalla Yhdysvallat varmisti lisäpisteen Sasha Pastjujovin maalilla.

Suomi oli aiemmin noussut ottelun päätöserässsä 4–3-johtoon. Pikkuleijonat aloitti erän terävästi, kun Samu Tuomaala tasoitti pelin 3–3:een Ville Koivusen ja Samu Salmisen esityöstä.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Suomi siirtyi puolestaan johtoon, kun Sisu Yliniemi ohjasi Viljami Juusolan laukauksen alakulmaan.

Yliniemi joutui vain kahta minuuttia myöhemmin kinkkiseen tilanteeseen, kun hän sulki kiekon käteensä Suomen maalivahdin alueella. Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, mutta Aku Koskenvuo pystyi torjumaan Lane Hutsonin yrityksen.

Yhdysvallat avasi maalihanat

Yhdysvallat aloitti ottelun maalinteon avauserässä Dulan Duken maalilla, mutta Ville Koivunen ja Juho Järvelä onnistuivat viemään Suomen erätauolle johtoasemassa. Toisessa erässä Yhdysvallat teki puolestaan kaksi maalia peräjälkeen, kun Charlie Stramel tasoitti 2–2:een ja Isaac Howard vei isäntämaan johtoon

Suomi pitää tappiosta huolimatta lohkon kärkipaikkansa, sillä yksi piste nosti Pikkuleijonat tasapisteisiin Venäjän kanssa. Suomi on lohkon ykkönen, sillä se voitti aiemmin Venäjän maalein 4–3.

Suomi kohtaa puolivälierässä A-lohkossa neljänneksi sijoittuneen Sveitsin maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 1.30 alkaen. Muut puolivälieräparit ovat Kanada–Tshekki, Venäjä–Valko-Venäjä ja Ruotsi–Yhdysvallat.

Lue myös:

Pikkuleijonilta vakuuttava esitys MM-kisoissa! Saksa taipui peräti 10–0

Pikkuleijonat kiri upeaan voittoon Tshekistä – Tuomaala ratkaisi viime hetkillä

Pikkuleijonat taisteli voiton Venäjästä voittomaalikisassa MM-avauksessa – Oliver Kapanen kannettiin jäältä paareilla

Pikkuleijonat MM-turnaukseen arvoituksellisista lähtökohdista – Kanada nuiji Suomen MM-kenraaliharjoituksessa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat