Suora

  • Urheiluruutu
  • EIF sydämessä - Peter Haglund ystävyydestä, kritiikistä ja hukatusta perhe-elämästä
  • Urheiluruutu

EM-pronssimitalisti Koljonen ei haikaillut finaaliin koronatartunnan saaneen Axelsenin tilalle: "Tunnen, että olen ansainnut pronssin, hävisin paremmalleni välierässä"

Kalle Koljosen mielestä koronaturvallisuuteen liittyvät asiat hoidettiin Kiovan EM-kisoissa hyvin. Koljosen omat testit olivat negatiivisia ja hän palaa maanantaina Suomeen.

sulkapallo
Kalle Koljonen
Kalle Koljonen sai pronssimitalinsa, mutta varsinaista palkintojenjakoseremoniaa ei järjestetty.Badminton Europe, kuvamuokkaus: Tanja Ylitalo / Yle

Sulkapallon tuore EM-pronssimitalisti Kalle Koljonen ei jäänyt harmittelemaan sitä, että hänet välierässä voittanut tanskalainen Viktor Axelsen antoi kaksi positiivista koronanäytettä eikä voinut pelata finaalissa.

Axelsenin ensimmäinen positiivinen koronatesti oli tehty ennen Koljosta vastaan pelattua ottelua ja sen tulos tuli heti ottelun jälkeen. Voi ajatella, että jos tulos olisi tullut ennen ottelua, Axelsen ei olisi voinut pelata ja Koljonen olisi päässyt finaaliin. Suomalaispelaaja ei ole kuitenkaan sitä mieltä, että hänen olisi kuulunut pelata finaalissa.

– Ei ole sellaista fiilistä. Mieluummin pelasin semifinaalin. Tunnen, että olen ansainnut pronssin, hävisin paremmalleni välierässä. Jos olisin päässyt finaaliin Axelssonin koronan vuoksi, en tiedä, olisiko kulta- tai hopeamitali tuntunut yhtään ansaitulta, Koljonen sanoi Yle Urheilulle.

Tuntuu hiukan oudolta, että testin tulos tulee heti ottelun jälkeen eikä ennen ottelua. Koljonen ei näe asiaa niin ihmeellisenä.

– Axelsen on käynyt viimeisen viiden päivän aikana joka päivä testissä. Kaikki aiemmat olivat negatiivisia. Ei sille ajankohdalle mitään voi. Hänellä ei ollut mitään oireita eikä hän voinut tietää, että hän on kipeä.

Koljosen mukaan korona-asiat on hoidettu Kiovassa hyvin ja säännöt ovat olleet tiukat. Koronavirus pääsi leviämään EM-kisoissa tanskalaisten keskuudessa. Kaikkiaan neljä tanskalaista antoi positiivisen tuloksen.

– Joukkueilla on omat kentät ja harjoitusajat. Pelaajat harjoittelevat oman joukkueen kesken ja oman joukkueen kesken saa viettää aikaa. Esimerkiksi me suomalaiset saimme viettää aikaa suomalaisten kanssa, mutta ei muiden.

Palkintojenjakokin jäi järjestämättä koronaturvallisuussyistä. Järjestäjät ottivat sen sijaan kuvia mitalisteista mitalit kaulassa. Koljonen ei jäänyt harmittelemaan myöskään seremonioiden puuttumista.

– Tärkeimmät muistot ovat kentältä. Olisihan se ollut hienoa päästä seisomaan palkintopallille, mutta tärkeimmät asiat tehtiin kentällä tositilanteessa.

Koljosen koronatesti oli negatiivinen viimeksi tänä aamuna. Maanantaina EM-pronssimitalisti lentää Suomeen.

Lue myös:

Koljosen pudottanut Axelsen ei voi pelata EM-finaalia – ensimmäinen positiivinen koronatesti jo ennen suomalaisen kohtaamista

Sauli Niinistö lähetti onnittelukirjeen sulkapallon EM-kisojen suomalaissankarille Kalle Koljoselle

Päävalmentajan sijainen Teguh Santoso valmensi Kalle Koljosen historialliselle EM-pronssille – nyt pesti päättyy ja ruoriin tarttuu entinen huippupelaaja Ville Lång

Kalle Koljosen sensaatiomaiset kisat päättyivät EM-pronssille: "Pelasin maksimitasollani"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat