1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Valtteri Bottas

Lewis Hamilton ajoi vakuuttavasti voittoon, paalupaikalta lähtenyt Bottas jäi kolmanneksi Verstappenin taakse: "Hankala päivä"

Valtteri Bottas joutui tyytymään kolmanteen sijaan Portugalin GP:ssä. Lewis Hamilton ajoi voittoon ja Max Verstappen oli toinen.

Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton ajoi kauden toiseen voittoonsa Portugalin GP:ssä sunnuntaina. MM-sarjaa johtava Hamilton ohitti paalupaikalta lähteneen Valtteri Bottaksen ennen kisan puoliväliä ja Mercedes-kuski kaasutteli suvereenisti voittoon. Red Bullin Max Verstappen oli toinen ja Mercedeksen Bottas kolmas.

Bottas onnistui lähdössä pitämään kärkipaikkansa. Alfa Romeon kuljettajat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi kolaroivat heti alussa, Räikkösen etusiipi meni rikki ja suomalainen keskeytti.

Turva-auton jälkeen Bottas pystyi pitämään johdon, mutta Hamilton ohitti Bottaksen kierroksella 20.

Ensimmäisen varikkokäynnin jälkeen Verstappen onnistui ohittamaan suomalaisen. Loppukierroksilla Bottas oli lähellä Verstappenia, mutta suomalaisen vauhti hidastui teknisen vian takia hetkeksi. Ero Verstappeniin venähti hetkessä yli neljä sekuntia ja takaa-ajo hyytyi.

Bottas ajoi lopussa kisan nopeimman kierroksen pehmeillä renkailla. Verstappen vei nopeimman kierroksen nimiinsä ensin, mutta hollantilaisen kierros hylättiin ratarajojen rikkomisen takia.

– Hankala päivä. Vauhtia uupui (ennen varikkopysähdystä), en osaa sanoa miksi ja sitä pitää selvittää. Sen jälkeen vauhti oli ihan hyvää, mutta sitten oli ongelmia sensorin tai jonkin kanssa enkä oikein pystynyt haastamaan Maxia. Mutta muuten, ihan hyvät pisteet tuli, Bottas kertoi.

Hamilton otti jo uransa 97. voiton formula ykkösissä.

– Kova kisa niin fyysisesti kuin henkisesti. En saanut yhtä hyvää starttia kuin Valtteri ja menetin sijan (turva-auton jälkeisessä) uusintalähdössä, se ei ollut hyvä juttu. Sen jälkeen piti hakea uudelleen otetta niin hyvin kuin vaan pystyisi. Ja Valtterin ohittamisessa (20. kierroksella) minun oli tehtävä ratkaisu ennen kuin renkaat olisivat täysin loppu, ja sain juuri ja juuri ohitettua hänet. Äärirajoilla mentiin, hieno kisa, Hamilton totesi ratahaastattelussa.

Hamilton johtaa MM-sarjaa kahdeksalla pisteellä Verstappeniin (69-61). Tänään viidenneksi Red Bullin Sergio Perezin jälkeen ajanut McLarenin Lando Norris on pisteissä kolmantena (37 pistettä) ja Bottas neljäntenä. Bottas sai yhden lisäpisteen kisan nopeimmasta kierroksesta ja hänellä on 32 pistettä.

F1-kausi jatkuu ensi sunnuntaina Espanjan g:llä. Toukokuussa ajetaan vielä klassikkokisa Monacon gp kuun 23. päivänä.

Tulokset löytyvät tekstitv:stä.

Lue myös:

Lewis Hamilton suvereenisti voittoon, Verstappen pesi kolmanneksi jääneen Bottaksen – näin Portugalin GP eteni