Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Nähtiinkö F1-kauden kannalta jo olennainen käänne? Asiantuntijan mukaan Verstappenin tunnepurkaukset kertoivat paljon: "He ovat selvästi jäljessä"

Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh uskoo, että Mercedes kasvatti eroa ykköshaastajansa Red Bulliin viikonlopun aikana.

Formula 1
Max Verstappen
Max Verstappen ei ollut tyytyväinen vauhtiinsa Portugalissa.Getty Images

Red Bullin Max Verstappen näytti koko F1-viikonlopun ajan tunteitaan peittelemättä.

Verstappen rikkoi ratarajan lauantaina aika-ajossa sekä sunnuntaina kisan loppuvaiheilla. Molemmilla kerroilla hollantilainen menetti nopeimmat kierrokset, eikä ollut tyytyväinen päätöksiin. Verstappen antoi myös kuulua aika-ajon aikana tiimiradiossa, kun edellä oleva kuski Verstappenin mukaan hidasteli.

Yle Urheilun asiantuntijan Jukka Mildhin mukaan Portugalissa toiseksi sijoittuneen Verstappenin käytös kertoo, että Red Bullin vauhti ei ole oikealla raiteella.

– Verstappen on herkkä näyttämään tunteitaan. Red Bull ei onnistunut vauhdissaan viikonloppuna. Verstappen huomasi, että Mercedes on mennyt eteenpäin ja he ovat selvästi jäljessä moottoritehoissa. Sen huomaa käyttäytymisessä, Mildh arvioi.

Mildh uskoo, että Mercedes-kaksikko Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas pystyvät parantamaan vauhtia kauden edetessä. Hamilton voitti Portugalin GP:n, paalupaikalta lähtenyt Bottas oli kolmas.

– Teoriani on se, että Mercedes pystyy vielä nostamaan tehomäärää. Siellä pystytään ottamaan isompia riskejä kuitenkaan vaarantamatta moottorin kestävyyttä.

Valtteri Bottas
Paalupaikalta lähtenyt Valtteri Bottas joutui tyytymään Portugalissa kolmanteen sijaan.Getty Images

Mercedeksen kehitys kauden aikana avaisi ovia Bottakselle, joka on MM-sarjassa neljäntenä. Imolan GP:n voittanut Verstappen on toisena.

– Ero Mercedeksen ja Red Bullin välillä on kasvanut. Bottas saisi paremman työrauhan, jos ajaisi vain tallikaveriaan vastaan.

Bottaksen viikonloppu alkoi loistavasti paalupaikalta. Kolmas sija oli kuitenkin pettymys. Mildh on toiveikas, että Bottas löytää kauden aikana vireensä.

– Se edellyttää sitä, että Bottas saa nyanssit kohdilleen. Aika-ajo oli erittäin hyvä merkki. Kisa ei onnistunut, mutta suunta on parantunut. Katson tilannetta vielä toiveikkaana, vaikka aivan varmasti kolmas sija oli hänelle pettymys. Onneksi jo ensi viikonloppuna ajetaan.

Lue myös:

Epäonninen Bottas ei pystynyt haastamaan Verstappenia lopussa teknisen vian takia – asiantuntija: "Ihan kuin jotain muutakin olisi tapahtunut"

Lewis Hamilton ajoi vakuuttavasti voittoon, paalupaikalta lähtenyt Bottas jäi kolmanneksi Verstappenin taakse: "Hankala päivä"

Lewis Hamilton suvereenisti voittoon, Verstappen pesi kolmanneksi jääneen Bottaksen – näin Portugalin GP eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat