Hyppää sisältöön

Kimi Räikkösen heikkoon päivään tyly päätös: Imolan aikasakkorangaistus pysyy voimassa

Kimi Räikkösen Imolan GP:ssä saama aikasakko pysyy voimassa. Alfa Romeo -talli hyväksyy päätöksen.

Kimi Räikkösen Imolassa saamaa aikasakkorangaistusta ei enää muutettu. Kuva: Mark Sutton - Pool/Getty Images

Alfa Romeo -tallin Kimi Räikkösen taival formula ykkösten sunnuntaisessa Portugalin GP:ssä päättyi nopeasti, kun Räikkönen kolaroi tallitoveri Antonio Giovinazzin kanssa ja keskeytti. Kontaktiin johtanut virhe oli kokeneen Räikkösen, mies myönsi ja koki vielä uuden takaiskun sunnuntai-iltana.

Räikkönen menetti huhtikuisessa Emilia Romagnan gp:ssä Imolassa yhdeksännen sijan ja sen myötä kaksi MM-pistettä, kun tuomaristo määräsi hänelle aikarangaistuksen uusintastartin sääntöjen rikkomisesta. Aikasakko pudotti Räikkösen 13:nneksi.

Sääntötulkintaa on sittemmin kritisoitu, ja Alfa Romeo pyysi tapauksen tutkimista uudelleen. Sunnuntai-iltana talli kuitenkin joutui kertomaan tappiosta.

– Alfa Romeo hyväksyy Kansainvälisen autoliiton FIA:n ja Emilia Romagnan GP:n tuomariston päätöksen pitää alkuperäinen rangaistus voimassa. Talli keskittyy on nyt täysin ensi viikonlopun Espanjan GP-kilpailuun, Alfa Romeo tiedotti.

Lue myös:

Lewis Hamilton ajoi vakuuttavasti voittoon, paalupaikalta lähtenyt Bottas jäi kolmanneksi Verstappenin taakse: "Hankala päivä"

Epäonninen Bottas ei pystynyt haastamaan Verstappenia lopussa teknisen vian takia – asiantuntija: "Ihan kuin jotain muutakin olisi tapahtunut"

Lewis Hamilton suvereenisti voittoon, Verstappen pesi kolmanneksi jääneen Bottaksen – näin Portugalin GP eteni