Olympiavoittaja ei mahtunut Norjan hiihtomaajoukkueeseen – kummasteli valmennusjohdon perusteluja

Ragnhild Haga ei mahtunut mukaan Norjan maastohiihtomaajoukkueeseen tulevalle olympiakaudelle. Norja julkistaa ensi kauden joukkueensa tiistaina.

hiihto
ragnhild haga
Tomi Hänninen

Pyeongchangissa 2018 naisten 10 kilometrin olympiavoittoon hiihtänyt ja kisoissa myös viestivoittoa juhlinut Ragnhild Haga kertoi maanantaina, ettei ole mukana tulevalla olympiakaudella Norjan maastohiihtomaajoukkueessa.

– Kiitos mukavista ja opettavaisista vuosista hiihtoliiton maajoukkueessa. Loppu oli äkillinen, mutta motivaatiota (ensi talven Pekingin) olympialaisiin riittää silti runsain mitoin, Haga kertoi Instagram-tilillään.

Norja julkistaa ensi kauden joukkueensa tiistaina. Haga harmitteli TV2:lle maajoukkuejohdon "priorisointia" maajoukkueen suhteen.

– Raskaaltahan tämä tuntuu, varsinkin kun itse olet niin motivoitunut. Vähän ikävää kuulla tuollaista priorisointia, he (maajoukkuejohto) sanoivat, että tulokseni ehkä riittäisivätkin, mutta haluavat enemmän sprinttihiihtäjiä maajoukkueeseen. Sprinttereitä ja pidempien matkojen hiihtäjiä on oltava sopiva yhdistelmä, mutta näyttäisi, että he keskittyvät kovasti sprintteihin kohti olympialaisia.

Lue myös:

Iivo Niskasen entinen luottohuoltaja Mika Venäläinen palaa Suomen huoltotiimiin – voitelupäällikkö jakaa tehtäviä Matti Haaviston kanssa

Norja on poistamassa keinotekoiset vuoristo-olosuhteet kieltävän sääntönsä – mestarijuoksijoiden valmentaja kritisoi maan hiihtoliittoa: "Ääriesimerkki kaksinaismoralismista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat