Suora

  • Elävä arkisto esittää

Snookerin MM-finaali meni kivikasvo Mark Selbylle – neljäs maailmanmestaruus palkintokaappiin

Snookerin MM-kisojen finaaliratkaisu nähtiin vasta varhain tiistaiaamun puolella Suomen aikaan.

snooker
Mark Selby
Mark SelbyGetty Images

Mark Selby, 37, valloitti uransa neljännen snookerin maailmanmestaruuden. Hänen aiemmat MM-pokaalinsa ovat vuosilta 2014, 2016 ja 2017.

Toista MM-titteliään tavoitellut ja snookervaltiaaksi 16 vuoden tauon jälkeen hamunnut Shaun Murphy, 38, aloitti kirivaiheen liian myöhään, otti ison, epäonnistuneen riskin ratkaisufreimissä ja taipui finaalissa erin 15–18. Maailmanmestaruusfinaali oli hänelle neljäs. "Smurphy" oli myös vuosina 2009 ja 2015 MM-loppuotteluissa häviäjän roolissa.

Kaikkiaan Crucible Theatressa Sheffieldissä pelatussa finaaliohjelmassa oli neljä jaksoa, joista kaksi käytiin sunnuntaina ja kaksi maanantaina. Selby johti huipennusta sunnuntain jälkeen 10-7 ja maanantain päiväsession jälkeen 14–11.

Murphy ja Selby tuntevat toisensa hyvin, mutta MM-turnauksessa he ovat kohdanneet aiemmin harvoin. Edellisen kerran miehet olivat MM-näyttämöllä vastakkain vuoden 2007 välierässä, jolloin Selby oli parempi erin 17–16. Kaksikolla on sama valmentaja, Chris Henry.

Snookerin maailmanmestaruuksien ykkönen on englantilainen Joe Davis, jolla niitä on peräti 15. Vuodesta 1969 alkaen eniten MM-pokaaleja - seitsemän - on skotlantilaisella Stephen Hendryllä, joka dominoi 1990-luvulla. 2000-luvun kultamitalirohmu on kuudesti maailmanmestaruutta juhlinut Ronnie O'Sullivan.

Lue myös

Jyväskyläläinen Toni Ursin kehitti biljardiliidun, josta syntyi maailmantähtien ylistämä ilmiö – snookerin MM-kisoista tuli nyt suomalaisyritykselle jättipotti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat