Avausviisikosta pudonnut Markkanen uskoo kuuluvansa NBA-avausmieheksi – mutta missä, sitä hän ei nyt mieti

Lauri Markkasen edustamalla Chicago Bullsilla on jäljellä enää kahdeksan runkosarjaottelua. NBA-seura ei näillä näkymin pelaa pudotuspeleissä.

urheilu
Lauri Markkanen ja Tyler Cook kurottavat kohti palloa.
Getty Images

NBA-koripalloliigan suomalaisjätti Lauri Markkanen lähti tähän kauteen haastavista asetelmista: jatkosopimus Chicago Bullsin kanssa ei toteutunut, jättäen Markkasen tehtäväksi osoittaa arvonsa paitsi Bullsille myös mahdollisille muille hänestä kiinnostuneille seuroille.

Nyt NBA:n runkosarja on loppusuorallaan, ja Markkasen "markkina-arvo" ei näytä kovin loistokkaalta ja kauden jälkeiset ajat vaikuttavat epävarmoilta hänen osaltaan.

Paikka Bullsin avausviisikossa katosi sen jälkeen, kun seura hankki NBA:n siirtoajan viimeisenä päivänä isot pelaajat Nikola Vucevicin ja Daniel Theisin. Markkanen on vaihtomiehenä pelannut vain 22 minuuttia per peli (avausviisikon pelaajana 30) ja tehnyt pisteitä keskiarvolla 9,7 (avauksessa 17,3).

– Ylös ja alas, Markkanen kuvasi maanantaina medialle kauttaan NBC Chicagon mukaan.

– Kauden alussa (vuodenvaihteessa) olin koronaprotokollan takia pelaamatta. Sitten tuntui, että pelasin hyvin puolitoista kuukautta ennen kuin loukkaannuin (olkapäävamma helmikuussa). Ja sitten joukkueemme vähän muuttui, samoin pelipaikkani, joten paljon uutta on ollut. Mutta kuten joka vuosi, on hyviä hetkiä ja myös huonompaa. Olen yrittänyt oppia niin paljon kuin pystyn, ja oppia nopeasti.

Bulls pyrkii vielä raapimaan paikan NBA:n pudotuspeleihin, eikä Markkanen suostu pohtimaan mitä kesä tuo tullessaan uran kannalta.

– Annan kaiken tuon tapahtua omalla tavallaan, kauden jälkeen. En ole miettinyt lainkaan (olisiko kausi viimeinen Bullsissa). Mitä meillä vielä pelejä jäljellä, kahdeksan? Yritetään päästä pudotuspeleihin, siihen keskityn nyt ja annan kaikkeni sen eteen. En mieti tulevaa juuri nyt.

Ja se rooli? Markkanen vakuutti jo ensimmäisten vaihtomiespeliensä yhteydessä, että uskoo kuuluvansa avausmiehistöön NBA:ssa.

– Sama tunne minulla on yhä. Ymmärrän tämän hetken tilanteen, mutta uskon yhä, että olen avausviisikon mies eikä sen suhteen mikään ole muuttunut.

– Tämä vuosi on opettanut, että koskaan ei voi tietää mitä tulee tapahtumaan. Mutta tapahtuipa mitä vain, aion nauttia näistä kauden viimeisistä peleistä. Nauttia jokaisesta hetkestä.

Chicago Bulls kohtaa lohkokärki Philadelphian tiistaiaamuna Suomen aikaan. Seuranta täältä

klo 23.20 korjattu STT:n juttuun, ettei Markkasella ollut koronaa, vaan hän oli sivussa korona-altistumisen takia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat