Suora

  • Urheiluruutu
  • EIF sydämessä - Peter Haglund ystävyydestä, kritiikistä ja hukatusta perhe-elämästä
  • Urheiluruutu

Lentopallon huippuvalmentaja Tommi Tiilikainen siirtyy valmentamaan Etelä-Koreaan

Suomalaisvalmentaja Tommi Tiilikaisesta tulee eteläkorealaisessa ammattilaissarjassa pelaavan Incheon Korean Air Jumbosin päävalmentaja. Hän on aiemmin valmentanut Japanin lentopalloliigassa.

lentopallo
Tommi Tiilikainen.
Tommi Tiilikainen siirtyy Japanista Etelä-Koreaan. AOP

Suomalainen lentopallovalmentaja Tommi Tiilikainen siirtyy valmentamaan Japanista Etelä-Koreaan. Tiilikainen on solminut sopimuksen Korean hallitsevan mestarin Incheon Korean Air Jumbosin kanssa.

– Olen todella tyytyväinen, olen jonkin verran Koreassa reissannutkin pelileireillä ja sieltä on jäänyt mieleen, että jos sinne olisi sauma päästä töihin, niin tarttuisin siihen. Nyt tuli paikka, Tiilikainen kertoo.

– Japani ja Korea ovat aika samantyylisiä resurssien puolesta. Fasiliteetit ovat viimeisen päälle, voi vain keskittyä treenaamiseen ja lentopallojuttuun.

Korean Air Jumbos kertoo, että Tiilikainen liittyy ylimmällä sarjatasolla pelaavan joukkueen peräsimeen yhdessä Kasper Vuorisen kanssa. Vuorinen on ollut myös Japanissa Tiilikaisen kakkosvalmentaja ja Tiilikainen sanookin, että on tärkeää, että hän saa tutun valmennuskaverin mukaan.

– Voidaan jatkaa siitä, mihin ollaan jääty Japanin vuonna. Varmasti auttaa tosi paljon ja uskon, että Kasperille myös mielekäs juttu lähteä uuteen projektiin, Tiilikainen sanoo.

Tiilikainen kertoo, että matkustaa jo sunnuntaina Koreaan, edessä on koronakaranteeni ja kesäkuussa valmennushomma lähtee kunnolla käyntiin joukkueen kanssa.

Tiilikainen on yksi Suomen menestyneimpiä lentopallovalmentajia kansainvälisesti. Tiilikainen valmensi Japanissa Nagoya Wolfdogsia neljä vuotta ja johdatti joukkueensa hopealle Japanin liigassa, cupissa ja Aasian mestaruuskisoissa. Viime kausi päättyi pronssimitaliin. Aiemmin Tiilikainen on valmentanut Saksassa ja Suomessa Kokkolan Tiikereitä.

Lue myös:

Suomalaisvalmentajien hieno kausi päättyi Japanin liigan katkeraan pronssiin – ulos finaalista välierävoitosta huolimatta

Maailmantähtiä, 50 vuoden sopimuksia tehtaalle ja kahden päivän pudotuspelit – suomalaisvalmentaja Tommi Tiilikainen hakee Japanin mestaruutta oudoissa olosuhteissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat