Hyppää sisältöön

Yleisön suosikkiurheilijalle 1 000 euron palkinto yleisurheilun GP-kisoissa – äänestä Yle-tunnuksella

Yleisurheilun kotimaisen GP-sarjan kausi alkaa 2. kesäkuuta Jyväskylästä. Yle välittää kanavillaan kaikki kuusi osakilpailua.

Pika-aiturinaisten keskinäiset kamppailut ovat tämänkin yleisurheilukesän odotetuimpia kilpailuja. Kuvassa Annimari Korte (vas.) ja Nooralotta Neziri. Kuva: Tomi Hänninen

Yleisurheilun ystävät voivat kesällä äänestää kotimaista suosikkiurheilijaansa Ylen verkkosivuilla jokaisen GP-sarjan osakilpailun yhteydessä. Eniten ääniä saanut urheilija palkitaan 1 000 euron shekillä.

Äänestämiseen tarvitset Yle-tunnuksen, jonka voit luoda täällä (siirryt toiseen palveluun).

Kuuden kilpailun GP-sarja alkaa 2. kesäkuuta Jyväskylästä ja päättyy 19. elokuuta Lahdessa. Kesän aikana kilpaillaan myös Espoossa, Kuortaneella, Joensuussa ja Lapinlahdella.

Ylen nettisivuilla julkaistaan ennen kunkin osakilpailun alkua parinkymmenen kilpailussa mukana olevan urheilijan nimilista, joiden joukosta katsojat voivat valita oman suosikkinsa. Äänen voi antaa myös listan ulkopuolella oleville urheilijoille.

Pika-aituri Nooralotta Nezirille GP-sarjan kilpailut ovat olympiavuonnakin kesän tärkeimpiä kisoja. Naisten pika-aidat on viime vuosina ollut GP-iltojen kovatasoisimpia kisoja.

– Minun mielestäni tämä (äänestys) on hauska idea. Se saa katsojat varmasti kiinnostumaan vielä enemmän urheilijoiden persoonista eikä vain tuloksista, sanoo Neziri.

Äänestysaikaa on koko GP-kisan ajan, ja voittaja julkistetaan Ylen tv-lähetyksen lopussa.

Katsojaäänestys on Ylen vastaavan tuottajan Jouko Jarvan mukaan hyvä keino lisätä vuorovaikuttamista suoriin tv-lähetyksiin.

– Tavoittelemme sitä, että lähetyksiä seuraavat ovat läsnä kisatapahtumissa, ja heillä on mahdollisuus vaikuttaa sekä jännittää omien suosikkiurheilijoidensa puolesta, Jarva sanoo.

GP-sarjan koordinaattori Tuomo Lehtinen odottaa, että yleisurheilun kotimaisen tulostason nousu näkyy GP-sarjan kilpailuissa. Alkukesän kisoissa moni suomalaisurheilija tavoittelee olympialaisten tulosrajoja ja rankingpisteitä.

Heinäkuun 23. päivä alkavien Tokion kesäolympialaisten tulostenteon takaraja umpeutuu 29. kesäkuuta. Senkin jälkeen GP-kisoilla on tärkeä rooli Suomen kärkiurheilijoille.

– Uskon, että ennätykset ropisevat heinäkuussa, kun Joensuussa ja Lapinlahdella viritellään olympiakuntoa. Sarjan päättävässä Lahden kilpailussa elokuussa haetaan asetelmia Tampereen Kalevan kisoihin, Lehtinen sanoo.

GP-sarjan kilpailut kesällä 2021:

2.6 Jyväskylä

10.6. Espoo

26.6. Kuortane

14.7. Joensuu

17.7. Lapinlahti

19.8. Lahti

Yle välittää kaikki GP-sarjan osakilpailut TV2:ssa suorina lähetyksinä. Ylen yleisurheilukesän ohjelmistoon kuuluvat lisäksi muun muassa Paavo Nurmen kisat, Tokion olympialaiset, Kalevan kisat ja Suomi–Ruotsi-maaottelu.

Lue myös: