Helmarien valmennusryhmässä muutoksia – Rosa Lappi-Seppälä ja Ann-Helen Grahm liittyvät mukaan

Gary Williams nimettiin alle 23-vuotiaiden naisten päävalmentajaksi.

Helmarit
Rosa Lappi Seppälä STT Lehtikuva 4.5.2021
Rosa Lappi-Seppälä on valmentanut Honkaa kaudesta 2019 lähtien. Jussi Nukari / Lehtikuva

Rosa Lappi-Seppälä ja Ann-Helen Grahm tulevat mukaan Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen valmennusryhmään, Palloliitto kertoi tiistaina.

Lappi-Seppälä on valmentanut Kansallisessa liigassa pelaavaa Honkaa kaudesta 2019. Hänellä on valmennuskokemusta myös muun muassa Suomen alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkueesta. Pelaajana Lappi-Seppälä voitti Suomen mestaruuden kahdeksan kertaa ja pelasi myös Belgiassa, Yhdysvalloissa sekä Italiassa.

– Hänellä on moninainen pelaajaura ja kokemusta myös menestymisestä. Hän ymmärtää pelaajien kokemia haasteita. Hän tuo paljon arvokasta pelaaja- ja valmennuskokemusta ryhmäämme, Helmarien päävalmentaja Anna Signeul sanoi tiedotteessa.

Lappi-Seppälä jatkaa Hongan päävalmentajana kauden loppuun. Grahm on työskennellyt Helmarien tarkkailijana vuodesta 2017. Grahm kuului Signeulin valmennusryhmään myös Skotlannissa, jossa Signeul valmensi ennen Helmareita.

– Ann-Helenilla on rutkasti kokemusta naisten jalkapallosta Euroopassa. Hän oli Ruotsin apuvalmentaja MM-kisoissa 2011 ja vuotta myöhemmin Lontoon olympialaisissa.

Signeul jatkaa tehtävässään ainakin ensi vuonna pelattavien EM-kisojen loppuun.

Lars Mosander työskentelee jatkossa joukkueen tarkkailijana. Tommi Laitila jatkaa maalivahtivalmentajana, ja Jussi Laitinen palaa videoanalyytikoksi. Kristoffer Weckström aloitti huhtikuussa joukkueen fyysisenä valmentajana.

Gary Williams nimettiin alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkueen päävalmentajaksi.

Lue myös:

Helmarit tavoittelee ensimmäistä MM-lopputurnauspaikkaa, Ruotsi arvottiin samaan karsintalohkoon: "Olettaisin aika fyysistä lohkoa"

Eveliina Summasen unelmamaali nosti Helmarit tasapeliin Itävallassa – katso huikea kanuuna ylänurkkaan: "Kyllä se vähän yllätti"

Katso tallenne: Helmarit mittaa Itävallan pelivireen harjoitusottelussa – Anna Westerlund rikkoo maajoukkueen ennätyksen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat