Hyppää sisältöön

Manchester City Mestarien liigan finaaliin – Mahrez osui kahdesti

Manchester City voitti Mestarien liigan välierissä ranskalaisjoukkue PSG:n selvästi yhteismaalein 4–1.

Manchester City juhlii Mestarien liigan finaalipaikkaa. Kuva: Getty Images

Manchester City on edennyt seurahistoriansa ensimmäisen kerran Mestarien liigan finaaliin. Paikka finaalissa varmistui tiistaina, kun City kukisti PSG:n toisessa välierässä 2–0 ja eteni finaaliin yhteismaalein 4–1.

Ottelu alkoi talvisissa olosuhteissa, sillä Cityn kotinurmea peitti rännästä ja rakeista muodostunut lumikerros. Ottelu oli jo saada erittäin jännittävän alun, kun erotuomari Björn Kuipers katsoi pallon osuneen City-pelaajan käteen ja tuomitsi tilanteesta rangaistuslaukauksen.

Tilannetta tarkastettiin videojärjestelmällä, joka todisti pallon osuneen Oleksandr Zintšenkon olkapäähän. Muutamaa minuuttia Zintšenko pääsi puolestaan osoittamaan nopeutensa, kun City siirtyi ottelussa 11. minuutilla 1–0-johtoon.

Ukrainalainen juoksi tilanteessa City-vahti Edersonin upean avauksen perään ja syötti takaviistoon Kevin De Bruynelle. De Bruynen laukaus kilpistyi PSG-puolustukseen, mutta Riyad Mahrez onnistui viimeistelemään Cityn irtopallosta johtoon.

PSG:llä oli avausjaksolla myös omat paikkansa, mutta ranskalaisjoukkue ei osunut maalipuiden väliin. Lähimpänä oli ylärimaan osunut Marquinhos. Angel di Marian yritys viuhui puolestaan huippupaikasta ohi maalin.

Toisella puoliajalla Mahrez osui toistamiseen ja musersi PSG:n haaveet finaalipaikasta. Mahrezilla oli helppo työ onnistua, sillä hän sai tilanteesta tarkan syötön vasemmalta laidalta Phil Fodenilta. Fodenilla oli myöhemmin myös oma paikka kaunistella lukemia, mutta veto suuntautui PSG-maalin tolppaan.

Maalin jälkeen PSG:n tunteet kuumenivat, sillä kuutta minuuttia myöhemmin Di Maria sai punaisen kortin potkaistuaan Fernandinhoa. Muutamaa minuttia punaisen jälkeen Zintšenko puhui itselleen varoituksen. PSG:n Marco Verratille tuomittiin tilanteesta niin ikään keltainen kortti.

PSG joutui pelaamaan ottelun ilman pohjevammasta kärsivää tähtipelaajaansa, Kylian Mbappéa.

Cityn vastustaja ratkeaa toisessa välierässä keskiviikkona. Chelsen ja Real Madridin ensimmäinen ottelu päättyi Madridissa 1–1-tasapeliin.

Lue myös:

Uefalta vahvistus: Valmentajilla mahdollisuus nimetä laajennetut miehistöt kesän EM-jalkapalloon

Manchester City tarrasi kiinni Mestarien liigan finaalipaikkaan – PSG menetti johtoasemansa

Real Madrid ja Chelsea tasapeliin, lontoolaisille arvokas vierasmaali