1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Paavo Nurmen kisat kerää yleisurheilun maailman huippuja Turkuun – "Uskomme, että yleisöä voidaan kesäkuussa ottaa rajoitetusti sisään"

Paavo Nurmen kisat tarjoaa Suomessa järjestettävistä kilpailuista korkeimmat rankingpisteet, mikä on erityisen tärkeä olympiapaikkaa hakeville urheilijoille.

Yleisurheilu
Daniel Ståhl
Daniel Ståhl on yksi Paavo Nurmi Gamesin tähdistä.Tomi Hänninen

Paavo Nurmen kisat on kiinnittänyt liudan yleisurheilun kansainvälisiä huippunimiä 7.–8. kesäkuuta käytävään kilpailuun.

Turussa kilpailevat ainakin moukarinheiton supertähdet Anita Włodarczyk ja Paweł Fajdek, keihäänheiton maailmanmestari Johannes Vetter ja olympiavoittaja ja Euroopanmestari Thomas Röhler sekä kiekonheiton hallitseva maailmanmestari Daniel Ståhl.

Lipunmyynti tapahtumaan on avattu.

– Myynnissä on 2500 lippua molemmille kilpailupäiville. Uskomme, että yleisöä voidaan kesäkuussa ottaa rajoitetusti sisään, sanoo kilpailua järjestävän PN Turku OY:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

– Isolla riskillä mennään, mutta uskallamme olla luottavaisia, että valtio täyttää lupauksensa, Salonen viittaa valtion tapahtumatakuuseen, jota koskeva lainsäädäntö on vasta matkalla eduskunnan käsittelyyn.

Paavo Nurmi Games tarjoaa Suomessa järjestettävistä kilpailuista korkeimmat rankingpisteet, mikä on erityisen tärkeä olympiapaikkaa hakeville urheilijoille.

Naisten kolmiloikkaan ovat tulossa kreikkalainen Euroopan mestari Paraskeví Papahrístou sekä kaksinkertainen MM-hallien mitalisti, Dohan MM-nelonen, Jamaikan Kimberly Willams.

– Juoksulajeista voisi nostaa vaikka miesten 800 metriä. Mukana ovat Puolan Adam Kszczot, joka on kaksinkertainen MM-mitalisti ja MM-hallien mestari, Kenian Ferguson Rotich, joka on MM-mitalisti sekä maaliskuisten EM-hallien mitalistit Puolan Mateusz Borkowski ja britti Jamie Webb.

Kotimaan kärkinimet paikalla

Jari Salosen mukaan Paavo Nurmi Games kerää Turkuun myös koko lailla kaikki yleisurheilun kotimaiset kärkinimet.

– Valittu strategia järjestää kilpailu kaksipäiväisenä näyttää osuneen oikeaan. Suomalaisilta on tullut kiitosta, että kotimaassa on mahdollisuus tällaiseen kilpailuun, Salonen sanoo.

Lue myös:

Yleisön suosikkiurheilijalle 1 000 euron palkinto yleisurheilun GP-kisoissa – äänestä Yle-tunnuksella

Lähteet: Paavo Nurmi Gamesin tiedote