1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Rauman Lukko

Lukko yrittää avata Rauman kiekkofinaalit yleisölle – viranomaisten päätös ratkaisee

Rauman Lukko toivoo, että jääkiekon finaaliotteluihin voitaisiin ottaa hieman yleisöä. Seura toivoo viranomaisten lieventävän kokoontumisrajoituksia keskiviikkona. Satakunnan koronatilanne on parantunut, ja maakunta on koronan perustasolla.

Lukon Aleksi Saarela. Kuva: Mika Kylmäniemi / AOP

Rauman Lukko toivoo, että jääkiekon finaaliotteluihin voitaisiin ottaa hieman yleisöä.

Lukon ja TPS:n kaksi ensimmäistä finaaliottelua pelataan perjantaina ja lauantaina Raumalla ja ensi viikolla finalisarja jatkuu Turussa.

Viranomaispäätös ratkaisee

Viranomaiset tekevät huomenna keskiviikkona päätöksiä kokoontumisrajoituksista.

Maakunnan koronatilanne on viime viikkoina parantunut merkittävästi, ja Satakunta on nyt koronaepidemian perustasolla. Lukko toivoo alueelliselta tartuntatautien torjuntaryhmältä myönteistä ratkaisua.

– Yleisön pääsy peleihin on kiinni siitä, miten koronatilanne muuttuu päivän tai parin aikana. Monessa maakunnassa on jo kevennetty rajoituksia yleisötilaisuuksista, Lukon markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf sanoo.

Mahdollista voisi Eklöfin mukaan olla, että halliin otettaisiin yleisöä 10–12 rajattuun lohkoon, joissa olisi kussakin enimmillään 50 ihmistä. Sisään pääsisi siis enimmillään 600 katsojaa.

– Suunnitelmat ovat valmiina, ja pystymme toteuttamaan ne nopealla aikataululla, Eklöf kertoo.

Lippujen hintoihin korotuksia

Lukko ei vielä kerro, miten lipunmyynti hoidetaan, jos lupa katsojien sisäänpääsylle tulee.

– Huomioimme varmasti kausikorttilaisia, mutta muuten nopeat syövät hitaat. On selvää, että hinnat tulevat olemaan jonkin verran tavallista korkeampia, markkinointi- ja tapahtumajohtaja Eklöf kommentoi.

Lipunmyynnin onnistuminen olisi tärkeää Rauman Lukolle myös taloudellisesti. Koronakausi on vienyt tuloja merkittävästi, Eklöf sanoo.

Aiheesta voi keskustella 5.5. klo 23 saakka.