1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Huuhkajat

Ehtiikö Teemu Pukki kuntoutua täyteen iskuun EM-kisoihin? Asiantuntijat huolestuivat vammasta, mutta löysivät tilanteesta myös positiivisen puolen

Suomen maajoukkueen maalipyssy Teemu Pukki loukkaantui reilu kuukausi ennen EM-kisoja. Yle Urheilun asiantuntijat uskovat, että pieni pelitauko saattaa tehdä Pukille jopa hyvää. Palloliitto tiedotti, että Pukin nilkkaa ei tarvitse leikata.

Teemu Pukin yllä on kysymysmerkki. Kuva: Tomi Hänninen

Mikä on Teemu Pukin nilkan kunto? EM-kisoihin valmistautuva Suomen jalkapallomaajoukkue sai keskiviikkona huolestuttavan tiedon, kun Norwich kertoi Pukin oikean nilkan nivelsidevammasta.

Palloliiton mukaan nilkkaa ei leikata, ja maajoukkue uskoo saavansa Pukin EM-kisoihin täydessä pelikunnossa.

Yle Urheilun asiantuntija Olli Huttunen huolestui silti uutisesta.

– Pukki on viimeinen pelaaja, jonka haluaisi menettää maaotteluista. Hän on äärimmäisen tärkeä pelaaja maajoukkuemenestykselle. Pukki pystyy ratkaisemaan pelejä, kertoo Huttunen.

Palloliitto tiedotti, että toipuminen kestää arviolta joitakin viikkoja. Huuhkajat aloittaa historialliset EM-kisat 12. kesäkuuta Tanskaa vastaan. Sitä ennen ohjelmassa on kaksi maaottelua touko-kesäkuun molemmin puolin.

Yle Urheilun asiantuntija Antti Pohja ei usko, että kokeneen Pukin pelituntuma katoaa parin viikon tauon aikana.

– Pelituntuma voi kadota, jos kuukauteen ei pysty pelaamaan täysivauhtisia kilpailullisia otteluita, Pohja arvioi.

Pukki on ollut tällä kaudella hurjassa vireessä 26 liigamaalilla. Norwich on jo varmistanut nousunsa Valioliigaan, eikä Pukkia tarvitse peluuttaa viikonloppuna kauden päätösottelussa.

Pohja epäilee, että tämä saattaa olla varotoimi.

– Jos tulee pienikin vamma, niin sitä on turha riskeerata. Nyt Pukkia tullaan tarkkailemaan päivittäin, Pohja alleviivaa.

Teemu Pukki pelasi Mestaruussarjassa loistavan kauden 26 maalilla. Kuva: Getty Images

Hyvä lepohetki ennen h-hetkeä?

Asiantuntijat löytävät Pukin vammasta myös hyvää. Suomalaisella on alla pitkä kausi: 41 ottelua Englannin Mestaruusliigassa sekä cup- ja maajoukkuepelit.

Huttunen ja Pohja uskovat, että tauko antaa Pukille hyvän mahdollisuuden palautua rauhassa raskaasta kaudesta.

– Hän saa lepoaikaa palautua fyysisesti. Sitten hän on tuoreilla jaloilla ja pirteänä kisoissa. Huolestuttavaa on, miten pitkälle vamman kanssa mennään, sanoo Huttunen.

– Tietynlainen lepo voi tehdä parhaassa tapauksessa hyvää. Mutta ei sillä tavalla, ettei pysty pelaamaan ollenkaan sinä aikana, Pohja lisää.

Huttunen ei usko, että Pukin vamma vaikuttaa millään tavalla maajoukkueen valmistautumiseen kisoihin.

– Valmistavissa peleissä kokeillaan joka tapauksessa muita pelaajia. Niihin kootaan pelaajia Pukin ympärillä olevista pelaajista. Jos ei puhuta pahasta vammasta, niin on täysin mahdollista, että Pukki on täydessä kunnossa EM-kisoissa, Huttunen uskoo.

Yle näyttää miesten jalkapallon EM-kisat kanavillaan.

Lue myös:

Huolestuttava uutinen Huuhkajille: Teemu Pukilla on nilkkavamma – Markku Kanerva: "Hoito-ohjelma ja toipuminen on aloitettu"

Asiantuntija: EM-joukkueiden laajentaminen suosii suuria maita – nouseeko Huuhkajiin jokereita?