Hyppää sisältöön

Jokerit löi pöytään viisi nimekästä pelaajaa – mukana kaksi maailmanmestaria

MM-kisoihin tyrkyllä olevat Janne Juvonen, Hannes Björninen, Teemu Turunen, Petteri Lindbohm ja ruotsalainen Philip Holm siirtyvät helsinkiläisseuraan.

Hannes Björninen on pelannut viime kausina SM-liigaa Lahden Pelicansissa. Kuva: Jaakko Stenroos / AOP

Jääkiekon KHL:ssä pelaava Jokerit iski keskiviikkona pöytään viisi nimekästä pelaajahankintaa. Helsinkiläisseura kertoi maalivahti Janne Juvosen, hyökkääjä Hannes Björnisen, hyökkääjä Teemu Turusen, puolustaja Petteri Lindbohmin ja ruotsalaispuolustaja Philip Holmin tulosta seuraan.

Juvosen, Björnisen, Lindbohmin sekä Holmin sopimukset ovat kaksivuotisia ja Turusen yksivuotinen.

Juvonen, 26, saapuu helsinkiläisseuraan Ruotsin SHL:n Leksandista, jota hän edusti kaksi kautta. Sitä ennen Juvonen pelasi Ruotsissa Morassa ja Ebel-liigaa Innsbruckissa. Liigaa Juvonen on pelannut Pelicansissa.

Björninen, 25, pelasi vahvan kauden Pelicansissa ja kuului Liigan eliittiin. Björninen keräsi 49 runkosarjan ottelussaan tehopisteet 16+31=47 ja sijoittui pistepörssissä kuudenneksi. Pudotuspeleissä Björninen saalisti viidessä kamppailussaan 3+4=7 pistettä.

Turunen, 25, pelasi viime kaudella Sveitsin liigaa Davosissa. Hän on Jokerien kasvatti.

Lindbohm, 27, oli mukana Leijonien MM-kultaryhmässä 2019. Hän on pelannut viime kaudet Sveitsin liigassa ensin Lausannessa ja viime kaudella Bielissä. Lindbohmilla on NHL-kokemusta St. Louis Bluesista.

Holm juhli Ruotsin paidassa MM-kultaa

Ruotsalainen Holm, 29, on vuoden 2017 maailmanmestari. Hän edusti päättyneellä kaudella KHL:ssä Metallurg Magnitogorskia. Holm on pelannut urallaan yhden NHL-ottelun Vancouver Canucksissa.

– Holm pelaa laadukasta kahden suunnan peliä ja omaa hyvät kiekolliset taidot. Häneltä löytyy kokemusta eri sarjoista sekä kansainvälisistä peleistä. KHL:ssä hän on osoittanut pystyvänsä pelaamaan hyvin omilla vahvuuksillaan, Jokerien puheenjohtaja ja GM Jari Kurri sanoi tiedotteessa.

Turunen, Juvonen, Björninen ja Lindbohm ovat mukana Suomen MM-leiriryhmässä ja Holm Ruotsin. Jokerien kausi päättyi KHL:ssä pudotuspelien avauskierrokselle.

Lue myös:

.
.