1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Pikkuleijonien hurja loppukiri ei riittänyt – Venäjä vei välierätrillerin, Suomi kohtaa pronssiottelussa Ruotsin: "Olen ylpeä näistä pelaajista"

Venäjä johti kolmannessa erässä 6–3, mutta Suomi nousi maalin päähän. Venäjä kohtaa finaalissa Kanadan ja Suomi pelaa pronssiottelussa Ruotsia vastaan.

Pikkuleijonien maalivahti Aku Koskenvuo sai torjua paljon venäläislaukauksia. Kuva: Chris Tanouye / Images on Ice / Lehtikuva

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue hävisi MM-kisojen välierätrillerin Venäjälle 5–6 ja pelaa ensi yönä pronssiottelussa.

Välierän alku oli todellista maalijuhlaa. Kun ottelua oli pelattu vasta yhdeksän minuuttia, Verner Miettinen tasoitti tilanteeksi jo 2-2. Suomen avausmaalin teki kapteeni Samu Salminen.

Toisessa erässä Venäjä sai kovia pyörityksiä aikaan varsinkin ylivoimalla ja hallitsi peliä selvästi. Kahden erän jälkeen Venäjä johti 4–2.

Kolmannessa erässä maalihanat aukesivat jälleen kunnolla. Venäjä meni kahdesti kolmen maalin johtoon, ensin 5–2 ja sitten 6–3. Sitkeä Suomi nousi kuitenkin aina kannoille. Suomen kolmannen maalin teki Joakim Kemell. 4–6-osuman viimeisteli Salminen vain seitsemän sekuntia Venäjän edellisen maalin jälkeen.

Suomi otti maalivahti Aku Koskenvuon pois jäältä reilut neljä minuuttia ennen loppua ja haki tiukasti kavennusta. Se onnistuikin, kun Kemell laukoi kiekon maalin Niko Huuhtasen hienon luistinsyötön jälkeen. Tasoitusta Pikkuleijonat ei kuitenkaan saanut aikaan.

– Olen ylpeä näistä pelaajista. En vain tässä ottelussa tai turnauksessa. Olen ylpeä siitä, miten he laittavat kaiken likoon. Emme pelanneet tarpeeksi hyvin tänään, mutta syynä ei ollut yrityksen puute, Suomen päävalmentaja Petri Karjalainen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Myös Pikkuleijonien pelaajat Brad Lambert ja Oliver Kapanen olivat ylpeitä joukkueesta. Kapanen antoi tunnustusta maalivahti Koskenvuolle.

– Hän antoi meille mahdollisuuden voittaa joka ottelussa.

Toisessa välierässä Kanada löi Ruotsin peräti 8–1. Venäjä kohtaa finaalissa ensi yönä siis Kanadan ja Suomi pronssiottelussa Ruotsin. Karjalainen uskoi, että Ruotsi sytyttää Suomen joukkueen.

– Tämä ilta menee aika lailla tappion käsittelyyn. Pojat pelaavat ensimmäistä kertaa MM-kisojen välierässä ja tulee maalin häviö, niin emme tule kuopasta ihan saman tien. Ehkä se vähän helpottaa kiukun löytymistä, että siellä on vastassa Ruotsi. Tällä ikäluokalla voitot Ruotsia vastaan ovat aika tasan. Kertaakaan ei ole tällä joukkueella jätetty asioita kesken enkä usko, että aloitamme sitä huomennakaan, Karjalainen sanoi.

Lue myös:

Finaalipaikasta taisteleva Pikkuleijonat astelee vuoden 2019 Leijonajoukkueen jalanjäljissä