Hyppää sisältöön

Neuville ja Tänak tekivät monivuotiset jatkosopimukset Hyundain kanssa

Thierry Neuville on kolmen osakilpailun jälkeen toisena ja Ott Tänak neljäntenä rallin MM-sarjassa.

Thierry Neuville. Kuva: AOP/imago sport

Rallin MM-sarjan Hyundai on tehnyt jatkosopimukset kuljettajiensa Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin kanssa. Tiedotteessa ei kerrota tarkemmin sopimuksien kestosta, mutta siinä puhutaan useamman vuoden sopimuksesta.

– Sopimusten kestoja ei ole viime vuosina muutenkaan yleensä kerrottu julkisuuteen. Tämä jatkaa sillä linjalla. Sopimusten julkistaminen poistaa spekulaation mahdollisuutta ja lisää työrauhaa, Yle Urheilun asiantuntija Miikka Anttila sanoi.

Neuville on ollut Hyundain kuljettaja siitä lähtien, kun talli palasi MM-sarjaan vuonna 2014. Tänak siirtyi Hyundaille Toyotalta kaudeksi 2020. Tämän kauden MM-sarjassa Neuville on kolmen osakilpailun jälkeen toisena ja Tänak neljäntenä.

Anttilan mukaan päätös oli Hyundain puolelta odotettu. Toisaalta Tänakin on huhuttu mahdollisesti lähtevän Hyundailta pois, koska tulokset eivät ole olleet odotettuja. Nyt Tänak pääsee kuitenkin kehittämään ensi kauden autoa alusta lähtien.

– Luulen, että se on painanut valinnassa. Toisaalta Hyundai julkisti eilen, että tekninen suunnittelija Christian Loriaux siirtyi M-Sportilta. Tänak on tehnyt hänen kanssaa töitä aikaisemmin, joten sekin on voinut painaa vaakakupissa, Anttila sanoi.

Toyota on ilmaissut halunsa jatkaa nykyisten kuljettajiensa Kalle Rovanperän, Elfyn Evansin ja Sebastien Ogierin kanssa. Nyt kun Neuville ja Tänak jatkavat Hyundailla, pitäisikö M-Sportin "ryöstää" Evans tai Rovanperä Toyotalta, jos talli haluaa itselleen tähtikuljettajan?

– Sitähän se käytännössä tarkoittaa. Autonvalmistajilla on ollut aiemmin herrasmiessopimus, että jokaisessa tiimissä on yksi tähtikuljettaja. Hyundai rikkoi sitä hankkimalla Tänakin itselleen. Se osittain vaikutti siihen, että Citroen vetäytyi sarjasta. Evans voisi olla jopa sellainen kuljettaja, joka voisi tähyillä M-Sportin suuntaan, Anttila totesi.

Teemu Sunisen kannalta tilanne näyttää paremmalta, koska M-Sportilla paikat ovat yhä vapaana.

– Se on juuri näin. Teemulle on lisätty ralleja kauden mittaan. Tahtotila M-Sportin puolelta on se, että hän ajaisi kaikissa MM-ralleissa jollain autolla. Jos Rovanperä ja Evans jatkavat Toyotalla, M-Sportilla on vaikea löytää sellaista kuljettajaa, joka pystyy voittamaan MM-ralleja, Anttila totesi.

Lue myös:

Jari-Matti Latvalalta yllätyspaljastus – Sebastien Ogier on esittänyt poikkeuksellisen toiveen uransa jatkosta