1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Hiihtotähti Therese Johaug tavoittelee Tokion olympiarajaa 10 000 metrin juoksussa

Johaug ei aio osallistua Tokion olympialaisiin, vaikka alittaisikin tulosrajan 31.25,00. Hiihdon supertähden pitäisi lohkaista ennätyksestään 15 sekuntia tavoiteaikaan päästäkseen.

Therese Johaug säväytti vuosi sitten juoksemalla Oslossa valojäniksen avittamana huippuajan 31.40,67. Kuva: EPA

Maastohiihdon norjalaistähti Therese Johaug testaa lauantaina Oslossa, voisiko hän saavuttaa olympiatason myös kestävyysjuoksijana. Johaug kilpailee Karoline Bjerkeli Grövdalia vastaan 10 000 metrin juoksussa ja tähyää Tokion olympiarajaan.

Johaugin managerin Jörn Ernstin mukaan lauantain kisa on mahdollisesti hiihtäjän ainoa mahdollisuus kympin ratajuoksuun tänä kesänä. Johaug ei ole aikeissa osallistua Tokion olympialaisiin, vaikka onnistuisikin tulosrajan alituksessa.

Naisten kympin olympiaraja on 31.25,00. Johaugin ennätys on viime kesänä Bislettin stadionilla juostu 31.40,67.

Johaugin oli määrä kilpailla viime vuonna Pariisin EM-kisoissa kestävyysjuoksijana, mutta kisat peruttiin koronaviruspandemian takia.

Johaugilla on kolme olympiamitalia hiihdosta vuosien 2010 ja 2014 kisoista. Vuonna 2018 hän oli sivussa Pyeongchangista dopingtuomion takia.

Lue myös:

Therese Johaugin hiihtoura olisi ohi, jos hänen pitäisi valita lajinsa nyt – paineet pitivät hänet poissa juoksukisoista: "En pelkää enää häviämistäkään"

Yleisurheiluradalla säväyttänyt Therese Johaug ei tähyä Tokion olympiakisoihin – "En ole alkamassa panostamaan yleisurheiluun"

Johaug tykitti häkellyttävän ajan Oslossa – vain yksi suomalaisnainen on juossut ratakympillä kovempaa