1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

Chicago Bullsille 21 pisteen voitto – Markkanen pussitti 10 pistettä

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls otti koripallon NBA-liigassa komean vierasvoiton Charlotte Hornetsista. Peli ratkesi Chicagon hyväksi pistein 120–99.

NBA
Lauri Markkanen heittää.
21 minuuttia pelannut Lauri Markkanen aloitti pelin penkiltä. Getty Images

Vajaat 21 minuuttia parketilla viettänyt Lauri Markkanen upotti ottelun aikana yhteensä kymmenen pistettä ja poimi seitsemän levypalloa. Kaikkiaan kolmesta kolmosyrityksestä meni sisään lopulta kaksi. Penkiltä aloittaneen suomalaisen pelitilanneheittojen saldo oli 4/5. Markkaselle kirjattiin myös yksi koriin johtanut syöttö ja yksi riisto.

Reilut puoli tuntia pelannut Nikola Vucevic hääri Chicagon tehomiehenä 29 pisteellään ja 14 levypallollaan. P.J. Washington tahditti Charlotten peliä 24 ja Malik Monk 20 pisteellä. Yhdentoista ottelun koronapannan jälkeen parketille palannut Zach LaVine pussitti Chicagolle 13 pistettä ja pelasi 27.27.

– Hänen merkityksensä on valtava. On selvää, että olemme eri joukkue, kun Zach on mukana. Olemme selvästi parempi joukkue, kun hän on kokoonpanossa, Vucevic kehui Chicago Sun-Timesin verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Voitosta huolimatta Chicagon asema on epätoivoinen. Itälohkon viimeistä pudotuspelikarsintaan oikeuttavaa paikkaa pitää hallussaan Washington Wizards, joka on kahminut neljä voittoa Chicagoa enemmän.

Chicagolla on jäljellä vielä kuusi runkosarjaottelua. Joukkue jatkaa pelejään lauantain vastaisena yönä Boston Celticsiä vastaan.

Siirry NBA:n taulukoihin tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Lue myös:

Idän kärkijoukkue Philadelphia liikaa Chicagolle – Markkanen teki vain viisi pistettä

Avausviisikosta pudonnut Markkanen uskoo kuuluvansa NBA-avausmieheksi – mutta missä, sitä hän ei nyt mieti