1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Bottas paljasti, miksi ei päästänyt Hamiltonia heti ohi – asiantuntijalla selvä näkemys "uhmakkaasta" tilanteesta

Barcelonan GP:n erikoisin tilanne nähtiin, kun Valtteri Bottas ei päästänytkään tallitoveriaan Lewis Hamiltonia heti ohi tallin ohjeista huolimatta. Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildhin mielestä Bottas hallitsi tilannetta.

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ajautuivat Barcelonan GP:ssä erikoiseen tilanteeseen. Kuva: Eric Alonso / Getty Images

Kauden neljännen F1-osakilpailun yksi puhuttavimmista tilanteista nähtiin kisan voittaneen Lewis Hamiltonin ja kolmanneksi ajaneen Valtteri Bottaksen välillä.

Hamilton tavoitteli kisan loppupuolella johdossa ollutta Max Verstappenia. Hamiltonin aikaisen varikkopysähdyksen vuoksi Bottas nousi hetkeksi kisassa toiseksi.

Tilanteen piti olla täysin selvä: kumpikin kuljettajista ajoi omaa kilpailuaan eri taktiikoilla. Hamilton tavoitteli voittoa, Bottas taas ajoi kolmospaikasta Ferrarin Charles Leclerciä vastaan.

Talli pyysikin Bottasta väistämään. Kun ohituksen aika tuli, ei Bottas hidastanutkaan vauhtiaan, vaan Hamilton jäi hetkeksi aikaa pussiin tallitoverinsa taakse.

Kilpailusta laajemmin voit lukea tämän linkin takaa.

Bottas kommentoi tilannetta kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Olisin voinut päästää hänet aiemmin ohi, mutta ajoin omaa kilpailua. Laskin tilannetta niin, että saisin tarpeeksi eroa Leclerciin ennen varikkokäyntiä, Bottas kertoi.

Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh ymmärtää Bottaksen ratkaisun. Suomalaiskuljettajalla oli asiantuntijan mielestä tilanne hallussa.

– Kyllä se näytti siltä, että Bottas yritti optimoida oman vauhtinsa. Hidastamisella on aina vaikutus renkaiden kulumiseen ja ajorytmiin. Bottas laski, että hän ei kuitenkaan hidasta Hamiltonia liikaa, Mildh huomauttaa.

– Toisaalta tilanne näytti myös uhmakkaalta, mutta kyllä siinä molempien etujen mukaisesti toimittiin. Bottas antoi kuvan, että tilanne on hallinnassa.

Mercedeksen kannalta lopputulos oli lopulta täydellinen. Molemmat kuljettajat onnistuivat toteuttamaan taktiikkansa. Niin Hamilton kuin Bottas ohittivat kiistakumppaninsa hyvissä ajoin ennen kisan päätöstä.

Tilanne käydään silti varmasti läpi tallin sisällä.

– Kaikki yksityiskohdat käydään aina läpi niin kisan jälkeen kuin seuraavana päivänä, se kuuluu tavallisiin käytäntöihin, Mildh muistuttaa.

Lue myös:

Kommentti: Oletko alisuorittaja, jos häviät kaikkien aikojen parhaalle? Kritisoitua Valtteri Bottasta arvioidaan väärästä näkökulmasta

Red Bullin suuri ongelma korostaa Valtteri Bottaksen arvoa – asiantuntijan mielestä Kimi Räikkösen tallilla on vain yksi vaihtoehto

Hurjaa taktikointia! Hamilton ohitti Verstappenin, Bottas kolmas – asiantuntijan mukaan kisa ratkesi yhteen päätökseen: "Upea yhteispeli"

Hamilton ohitti heittämällä Verstappenin! Bottas nousi takaisin kolmanneksi – Barcelonan GP huipentui jännittävästi, Yle Urheilu seurasi hetki hetkeltä

Näky kartingvarikolla käänsi paljon nähneen suomalaisen tallipomon pään – F1-kuski Nikita Mazepinin miljardööri-isä on ollut valmis tekemään poikansa uran eteen kaiken