1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Espoo järjestää yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisat 2023

Alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut on järjestetty Suomessa myös vuosina 1997 ja 2013. Espoolle kisaisännyys on ensimmäinen.

Espoon Leppävaarassa on järjestetty aiempina vuosina hyvätasoisia kotimaan kilpailuja. Kuvituskuva. Kuva: Tomi Hänninen

Espoo on valittu vuoden 2023 yleisurheilun alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuiden isäntäkaupungiksi. Espoossa kilpaillaan 13.–16. heinäkuuta 2023.

EM-kilpailut Espoolle myönsi Euroopan yleisurheiluliiton (EA) hallitus. Kilpailuja hakivat Suomen Urheiluliitto (SUL) ja Espoon kaupunki yhteistyössä espoolaisseurojen Esbo IF:n ja Espoon Tapioiden kanssa.

– Suomalaiseen osaamiseen arvokilpailujen järjestäjänä luotetaan, SUL:n puheenjohtaja Sami Itani kertoo tiedotteessa.

EM-kilpailut järjestetään Espoon Leppävaaran stadionilla, jossa on aiemmin järjestetty muun muassa Kalevan kisat ja viime vuosina GP-sarjan osakilpailu.

Edelliset yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut järjestettiin Ruotsin Gävlessä 2019. Tänä vuonna on määrä kilpailla Bergenissä Norjassa heinäkuussa.

Suomessa alle 23-vuotiaiden EM-kisat on järjestetty viimeksi Tampereella vuonna 2013. Ikäluokan kaikkien aikojen ensimmäisiä EM-kisoja isännöi Turku vuonna 1997.

Lue myös:

Yli puolitoista vuotta kisoista poissa ollut Alisa Vainio luopui tavoitteestaan kilpailla Tokion olympiamaratonilla

Keihäänheiton valmentajaguru Leo Pusa sai sydänkohtauksen kotonaan, vaimon elvytys pelasti hengen

Paavo Nurmen kisat kerää yleisurheilun maailman huippuja Turkuun – "Uskomme, että yleisöä voidaan kesäkuussa ottaa rajoitetusti sisään"

Yleisön suosikkiurheilijalle 1 000 euron palkinto yleisurheilun GP-kisoissa – äänestä Yle-tunnuksella