Hyppää sisältöön

Uefa kertoi rangaistuksista Superliiga-seuroille – kolme saa vielä odottaa kurinpitoa

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti perjantaina rangaistuksista seuroille, jotka olivat mukana kohutussa Superliiga-hankkeessa. Barcelona, Real Madrid ja Juventus eivät ole vieläkään taipuneet ja niitä odottavat Uefan mukaan "asiaan kuuluvat toimenpiteet".

Kuva: Ruben Albarran / AOP

Euroopan jalkapalloliitto Uefan mukaan kahdestatoista seurasta yhdeksän on pyytänyt anteeksi ja myöntänyt virheensä, mutta Barcelona, Real Madrid ja Juventus eivät.

Superliigasta irtautuneet Tottenham, Arsenal, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Atletico Madrid, Milanon Inter ja AC Milan ovat myöntyneet pulittamaan yhteensä 15 miljoonaa euroa eurooppalaisen ruohonjuuritason ja nuorison jalkapallon hyväksi.

Niiltä myös vähennetään yhden kauden osalta viisi prosenttia Uefan kilpailuista saamistaan tuloista. Seuroille on myös luvassa 100 miljoonan euron sakko, mikäli ne vielä pyrkivät liittymään "auktorisoimattomaan" liigaan.

Barcelona, Real Madrid ja Juventus eivät allekirjoittaneet sopimusta Uefan kanssa. Liitto käsittelee kurinpitotoimia näiden seurojen osalta myöhemmin.