1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

Lauri Markkaselle vastuuta vain 14 minuuttia – Chicago rökitti Bostonin

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls voitti koripallon NBA-kierroksella Boston Celticsin pistein 121–99. Voitto oli pudotuspelipaikkaa jahtaavalle Bullsille toinen perättäinen.

NBA
Lauri Markkanen heittää.
Lauri Markkanen heitti Boston-pelissä kahdeksan pistettä. Getty Images

Penkiltä jälleen ottelun aloittanut Lauri Markkanen pussitti kahdeksan pistettä ja otti kaksi levypalloa. Suomalainen onnistui kolmosissa kerran kolmesta yrityksestä. Pelitilanneheitoista hän kirjasi saldon 1/5. Markkanen oli vireessä vapaaheittoviivalla, sillä hän pussitti sisään kaikki viisi heittoaan.

Markkanen kirjasi kauden pienimmän peliaikansa, kun suomalaista nähtiin tositoimissa vain reilun 14 minuutin ajan.

Chicago on itälohkossa sijalla 11 ja kolmen voiton päässä paikasta pudotuspelikarsintaan. Edellä oleva Washington Wizards voi myös kasvattaa voittosaldoaan.

– Kaikella realismilla, emme todellakaan voi kontrolloida kohtaloamme. Se mitä meidän täytyy tehdä, on kontrolloida niitä asioita, joita voimme kontrolloida. Mitä enemmän voimme voittaa ja kilpailla mukana niin sitä parempi, Chicagon päävalmentaja Billy Donovan sanoi Chicago Sun-Timesille. (siirryt toiseen palveluun)

Chicagolla ja Washingtonilla on molemmilla jäljellä viisi runkosarjaottelua, joten takaa-ajajan tehtävä on lähes mahdoton.

– Pelaamme todella hyvin ja olemme todella kilpailevia. Tiedämme, että selkämme ovat seinää vasten juuri nyt. Pelasimme sen mukaisesti. Olisimme tietysti mielellämme erilaisessa asemassa, mutta olemme asettaneet itsemme tähän asemaan, 25 pistettä pussittanut Zach LaVine tuumi ESPN:n verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

LaVinen lisäksi myös Coby White pussitti 25 pistettä, mutta Nikola Vucevic kerrytti tripla-tuplaan oikeuttavat tilastot. Hän heitti 18 pistettä, voitti 14 levypalloa ja antoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Tripla-tupla oli hänelle NBA-uran neljäs.

Chicago kohtaa seuraavaksi Detroit Pistonsin, joka isännöi Chicagoa maanantain vastaisena yönä.

Siirry NBA:n taulukoihin tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Lue myös:

Chicago Bullsille 21 pisteen voitto – Markkanen pussitti 10 pistettä

Idän kärkijoukkue Philadelphia liikaa Chicagolle – Markkanen teki vain viisi pistettä

Avausviisikosta pudonnut Markkanen uskoo kuuluvansa NBA-avausmieheksi – mutta missä, sitä hän ei nyt mieti