1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Kolme seuraa seisoo yhä Euroopan Superliigan takana

Real Madrid, Barcelona ja Juventus pitävät yhä kiinni Euroopan Superliigan suunnitelmista, vaikka hanke on nostanut suurta vastustusta.

Barcelonan supertähti Lionel Messi iloisissa tunnelmissa. Kuva: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images

Jalkapallojätit Real Madrid, Barcelona ja Juventus kertoivat lauantaina, että ne seisovat edelleen Euroopan Superliigan takana ja ovat saaneet edelleen "hyväksymättömiä" uhkauksia Kansainväliseltä jalkapalloliitolta ja Euroopan jalkapalloliitolta.

Kaksitoista eurooppalaista suurseuraa järisytti jalkapalloilevaa maailmaa huhtikuussa ja tiedotti Superliigan perustamisesta. Yhdeksän seuraa vetäytyi hankkeesta vain kaksi päivää julkaisun jälkeen.

Real Madridin, Barcelonan ja Juventuksen mukaan kannattajien painostuksen takia vetäytyneet seurat jakavat samat huolet jalkapallon tulevaisuudesta. Tiedotteessaan kolmikko perusteli Superliigaa sillä, että sarjan tavoitteena olisi tarjota ratkaisuja jalkapalloteollisuuden nykyiseen kestämättömään tilanteeseen.

Lue myös:

Raivostuneet Manchester Unitedin kannattajat tunkeutuivat Old Traffordille – illan huippuottelu peruuntui

Miksi Manchester Unitedin kannattajat pukeutuvat keltaiseen ja vihreään? Superliiga oli vain sytyke protesteille, jotka ovat kyteneet jo vuosia

Old Traffordin protesti kehittyi vauhdilla vaaralliseksi – "On kyse fanien valtavasta tyytymättömyydestä"