Hyppää sisältöön

Tuija Hyyrynen voitti jo neljännen mestaruuden Juventuksessa – joukkueen jalka ei silti nouse kaasulta: "Haluamme tehdä historiaa"

Tuija Hyyrynen, 33, voitti lauantaina jo neljännen Italian liigan mestaruuden. Puolustajan mukaan joukkue haluaa voittaa myös kaksi viimeistä runkosarjaottelua.

Tuija Hyyrynen siiryi Juventukseen kesällä 2017. Kuva: imago sport / AOP

Suomen maajoukkueen luottopuolustaja Tuija Hyyrynen on voittanut seurajoukkueessaan Juventuksessa Italian Serie A:n mestaruuden. Mestaruus varmistui lauantaina, kun Juventus kukisti kotikentällään Napolin maalein 2–0.

Juventuksen maalit iski 19. minuutilla onnistunut Cristiana Girelli ja kymmenen minuuttia myöhemmin viimeistellyt Barbara Bonansea. Hyyrynen aloitti ottelun vaihdossa, mutta hän pääsi kentälle 71. peliminuutilla.

– Todella upeeta. Nyt on kyllä fiilikset korkealla. Neljäs peräkkäinen mestaruus. Ei voisi mennä paremmin. Ihan huikea fiilis, Tuija Hyyrynen kommentoi juhlatunnelmia Yle Urheilulle.

Juventus on ollut kauden aikana ylivoimainen, sillä se on voittanut kaikki 20 otteluaan. Tämä ei kuitenkaan Hyyrysen mukaan riitä, sillä Juventus haluaa voittaa myös runkosarjan kaksi viimeistä ottelua. ´

– Tämä ei riitä meille. Totta kai juhlimme tänään mestaruutta ja iloitsemme tästä hetkestä, mutta haluamme voittaa myös ne kaksi viimeistä peliä ja tehdä historiaa, että voitaisimme jokaisen pelin. Sitä ei ole täällä Italiassa kukaan joukkue ikinä tehnyt, Hyyrynen sanoo.

Hyyrysen mukaan Juventuksen huippuotteiden taustalla on neljän vuoden työ ja suhteellisen muuttumattomana pysynyt runko. Hyyrysen mukaan kymmenkunta pelaajaa on ollut joukkueessa koko neljä edellistä vuotta.

– Olemme tehneet päivittäin yhdessä töitä ja joukkue on vahvistunut joka vuosi uusilla tulokkailla. Totta kai on ollut tiukkoja pelejä, mutta olemme silti onnistuneet ottamaan voittoja. Tuntuu, että meitä on tällä hetkellä todella vaikea pysäyttää Italiassa.

Juventuksen kausi ei ollut täysin täydellinen, sillä joukkueen tie tyssäsi Mestarien liigassa Lyonia vastaan, eikä joukkue yltänyt Italian cupin finaaliin. Tulevalla kaudella joukkue tavoitteleekin menestystä Mestarien liigassa.

– Sinne on ne tavoitteet tulevaisuuteen, että pystyisimme haastamaan maailman parhaita seurajoukkueita muutaman vuoden sisällä, Juventuksessa jatkava Hyyrynen sanoo.

Italian mestaruus oli Hyyryselle jo hänen uransa neljäs. 33-vuotias Hyyrynen on pelannut kaikkiaan 111 maaottelua, joissa on syntynyt kaksi maalia.

Juventus julkaisi välittömästi videon joukkueen mestaruusjuhlista. Myös Hyyrynen näkyy mestaruusjuhlavideolla.

Juttua täydennetty kauttaaltaan Hyyrysen kommenteilla 8.5.2021 klo 17.23.

Lue myös:

Anna Signeul on luonut Helmareille yksinkertaisen ja raa'an tavan voittaa – "Tulee fiilis, että haluaa antaa enemmän kuin jaksaisi"

Helmarien luottopuolustaja Tuija Hyyrynen jatkaa Italian suurseura Juventuksessa