1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. nyrkkeily

Nyrkkeilyn mestaruusottelussa jopa yli 70 000 katsojaa – Alvarez turvotti Saundersin silmäkulman

Meksikolainen Saul "Canelo" Alvarez iski voittoon britistä Billy Joe Saundersista WBO-liiton ylemmän keskisarjan mestaruusottelussa.

Saul Alvarez tuuletti voittoaan Billy Joe Saundersista. Kuva: Getty Images

WBC- ja WBA-titteleitä hallinnut meksikolaisnyrkkeilijä Saul "Canelo" Alvarez kukisti britti-iskijä Billy Joe Saundersin kahdeksan erää kestäneessä ottelussa ja otti haltuunsa ylemmän keskisarjan WBO-tittelin.

Yhdysvaltojen Arlingtonissa käydyssä ottelussa Alvarez voitti vastustajan teknisellä tyrmäyksellä yli 73 000 katsojan edessä. Yleisömäärä on kaikkien aikojen suurin Yhdysvalloissa sisätiloissa nyrkkeilyottelua seurannut yleisö.

Saundersin taustajoukot heittivät pyyhkeen kehään sen jälkeen, kun nyrkkeilijä ei nähnyt enää kunnolla oikealla silmällään, jonka ympärys oli turvonnut pahasti Alvarezin lyöntien seurauksena.

Alvarez on voittanut ammattilaisurallaan 56 ottelua, joista 38 tyrmäyksellä. Hän on hävinnyt yhden ottelun ja tyytynyt kaksi kertaa ratkaisemattomaan. Saunders on voittanut 30 ottelua ja kärsi sunnuntain vastaisena yönä ensimmäisen tappionsa.

Lue myös:

Mira Potkosen olympiapaikka on jo käytännössä varma – viimeisessä karsintaturnauksessa silti kovat panokset

Tiukka vääntö ohi, nyrkkeilyn mestaruusottelu Suomeen – Edis Tatli iskee EM-vyöstä kotiyleisön edessä