1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Raitanen ja Blomqvist maastomestareiksi – 14-vuotias Peltola säväytti

Maastojuoksun SM-kisoissa Joensuussa Topi Raitanen ja Nathalie Blomqvist voitti neljän kilometrin matkat. 10 kilometrin kisoissa ykkösiä olivat Johanna Peiponen ja Jarkko Järvenpää.

Topi Raitanen voitti neljän kilometrin kilpailun. Kuva: AOP

Topi Raitanen voitti odotetusti maastojuoksun SM-kisojen neljän kilometrin kilpailun Joensuussa. Raitanen voitti toiseksi sijoittuneen Ossi Kekin 11 sekunnilla. Pronssia otti Hannu Granberg.

Naisten neljän kilometrin kisassa Suomen mestaruuden otti Nathalie Blomqvist, joka jätti Kristiina Mäen viiden sekunnin päähän. Kolmas olis Suvi Selvenius.

15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa säväytti 14-vuotias Inka Peltola. Peltola voitti Suomen mestaruuden ylivoimaisella 56 sekunnin erolla. Peltola olisi voittoajallaan 14.11 voittanut 17-, 19- ja 22-vuotiaiden sarjan ja ollut naisten sarjassa kolmas.

Peiponen ja Järvenpää 10 kilometrin mestarit

Johanna Peiponen oli ykkönen naisten kymmenen kilometrin kilpailussa. Hän kukisti toiseksi tulleen Klaara Leponiemen 29 sekunnilla. Nina Chydenius oli kolmas ja jäi voittajasta 37 sekuntia.

– Se meni odotetusti. Se oli kuin kovavauhtinen harjoitus, Peiponen kertoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Maastohiihtouransa jälkeen juoksuun keskittyvä Susanna Saapunki oli kilpailun seitsemäs.

MIesten 10 kilometrin kilpailun voitti Jarkko Järvenpää. Hän päihitti toiseksi tulleen Antti Ihamäen 31 sekunnilla. Eero Saleva taipui pronssille viisi sekuntia Ihamäkeä hitaampana.

Ihamäki ei onnistunut karistamaan Järvenpäätä kannoiltaan, vaikka veikin juoksua aluksi.

– Se oli Antilta hieno taktiikka, arvostan sitä. Mietin, että jos Antti tuolla vauhdilla vetää kaikki viisi kierrosta, on ansainnut mestaruuden, mutta huomasin sitten, että vauhti alkoi hidastua, Järvenpää sanoi.

– Kun juoksun saa kulkemaan, se toimii väsyneenäkin. Vähän jarruttelin noissa kulmissa ja mutaisilla osuuksilla, voittaja ruoti suoritustaan.

Lue myös:

Hautalan perheen juoksukipinä syttyi hölkkäkisoissa – isän opeilla kaikki pojat ovat jo juosseet Suomen maajoukkuepaidassa

Therese Johaug kovassa lyönnissä 10 000 metrillä – jäi Tokion olympiarajasta